8 bit ile 6 bit + FRC arasındaki farklar nelerdir?

@Osman123456789
Eğer monitöre yakından bakmıyorsanız 276E9QDSB öneririm, 27" olması avantaj bile olur.

Uzaktan bakıyorum derseniz 3.'nün ne olduğunu bilmiyorum ama gerçek 8 bit olduğundan şimdilik onu önerebilirim. Model verirseniz daha sağlıklı olur.

1-https://www.epey.com/monitor/msi-optix-g241vc.html renk gamı iyi 24-1080 8 Bit ama bu seferde VA panel(Curved)
2-https://www.epey.com/monitor/dell-e2418hn.html renk gamı diğerlerinden düşük 24-1080 IPS 8 Bit ama çirkin görünüyor biraz tasarımı(8Bit olup 24-1080 IPS sanırım coğu %72 en fazla bunu buldum)
3-Ilk attığım 24inç renk gamı en geniş olan tasarımı güzel IPS ama 6Bit+frc tek sıkıntı 8 Bit olsa direk alacağım bilemedim.
4-Ve bir de az önceki renk gamı geniş IPS 8 Bit ama 27-1080 maks 50cm 2 karış mesafeden balkıyorum en fazla 3 karış.
Hepsinin bir arada olduğu bulamadım o zaman fiyat 1300'ü aşıyor. Hangisini seçmeliyim bilmiyorum gerçekten bilmiyorum hepsinin bir arada olup bütçem dahilinde olan varsa ama bulamadım hangisini tercih etmeliyim.

@Osman123456789 VA'yı direkt eledim.

Baktığınız mesafe 27" 1080p için kısa, hem boynunuzun rahatlığı olarak olarak hem de pikselleşme olarak öneremem.

Daha zarif gerçek 8 bit bir monitör isterseniz;

Bunun da renk gamı düşük hocam ya 8 Bit ama bilmiyorum. 27'yi eledim tamam VA panel olan Curved cezbetti yani renk gamıda iyi 8 Bit her şey iyi ama VA işte IPS olsaymış içim gitti yani tasarımıda iyiydi yalan yok sanki 6 Bit+frc Philips mi iyi Bit mi yoksa renk gamımı bilemedim yani cevabını veemiyorum.

@Osman123456789 renk gamutu olarak eksisi olsa da 6 bit + FRC'den 8 bit'e geçmiş biri olarak arada cidden çok fark var.
6 bit+ FRC ile 8 bit çok yakın görülür ama kesinlikle değil, cidden çok fark var arada.

Renk gamutları da önemli olsa da bu kadar değil.

Son karar sizindir.

Renk gamutu düşükte olsa her türlü 8 Bit diyorsunuz yani.Peki teşekkürler.

Bit değeri doğrumu arkadaşlar.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2021.01.17 - 15.01.35.03.png
    152,7 KB · Görüntüleme: 193
Hocam bu 2 monitör arasında 6bit+FRC ve 8bit farkı var. Sizce hangisi daha mantıklı seçim olur?

Bende 6bit + FRC monitör kullanıyorum fakat ayarlarıma baktığımda ayarlarda 10 bit gözüküyor bu 10 bit te kullanmaya devam etsem sorun olur mu yoksa indirmelimiyim ?

Monitörüm bu

Olmaz hatta daha kaliteli gösteriyor monitör. Ben casperda kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…