8 bitten 10 bite geçince FPS düşer mi?

ozenbora99

Hectopat
Daha fazla  
Ekran 10bit destekliyor ama 10bit açınca oyunda FPS düşer mi?

10 bit sadece renk derinliğini etkilemekte. Oyunlardan çıkışa verilen renk derinliği görüntü çıkışındaki denetleyiciyi etkiler. FPS'i etkilemesi için 10 bit renk derinliğine sahip görüntü işlemeye başlarsa FPS'i etkiler. Daha doğrusu öyle bir görüntü renderlamayla ilgili bir ayarınız varsa (eğer ki öyle bir grafik ayarı varsa bazı nesneleri 10 bit renk derinliğindeki şablonlarını çekip işlemeye başlar).

Bende düşüyor demek ki bilgisayarda sorun var.
Onunla uzaktan yakından alakası yok.

Benimki laptop imza kısmında yazıyor.

Laptopta 10 bit renk derinliğini nasıl açabiliyorsunuz? Bilgi paylaşırsanız memnun olurum. Laptop ekranlarında 10bit renk derinliğine sahip ekran kullanmadım.

Laptopta 10 bit renk derinliğini nasıl açabiliyorsunuz? Bilgi paylaşırsanız memnun olurum. Laptop ekranlarında 10bit renk derinliğine sahip ekran kullanmadım.

HDR açınca ekran özelliklerine girince 10 bit yazıyor üreticinin sitesinde de ekranın 10 bit olduğu belirtilmiş.

HDR açınca ekran özelliklerine girince 10 bit yazıyor üreticinin sitesinde de ekranın 10 bit olduğu belirtilmiş.

Kullandığınız laptopun yanında büyük ihtimal 180W'lık adaptör gönderilmiştir. Ekran HDR açıldıktan sonra Dynamic Boost çalışmayacaktır, dB 2.0 açıkken 15W'lık ek güçle performans artışı olur. HDR ciddi anlamda panelde güç tüketimini arttırmakta. Başka bir ihtimal veremiyorum. HDR açıldığında oyundayken frekans hızı ve kullanım oranına bakıldığında HDR açılmadığında oyundaki frekans hızı ve kullanım oranından anlaşılabilir. Evimde bulunan HDR mönitörlerde HDR kapalı ve açıkken FPS değişimi olmamakta az önce bu testi yaptım. Valorant oyununda HDR'la alakalı render özelliği bulunan bir durum yok bu oyunda değişim olmadığını net bir şekilde görebiliyorum. Dediğim gibi bir test etmenizi öneririm. HWiNFO64 ya da GPU-Z ile ekran kartının güç tüketimini takip edebilirsiniz. Test etmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…