8 çizme nasıl yapılır?

kkyera

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Ay sonunda A1 direksiyon sınavına gireceğim. Genel olarak parkuru yapabiliyorum ama şu 8 çizme konusunda biraz kafam karışık. Kimisi yarım debriyajla, hafif hafif gaz vererek yapılır diyor; kimisi 2. viteste daha rahat olur diyor yani herkes farklı bir şey söylüyor.
Ben şu ana kadar hep 1. viteste, debriyaj kullanmadan, sadece oval kısımlarda hafif gaz vererek dönüyordum ve öyle de yapabiliyorum aslında. Ama doğru yöntem bu mu, yoksa önemli olan nasıl rahat yapıyorsak öyle mi yapmak?

Nasıl rahat ediyorsan o şekilde yap, Ben yarım debriyaj, hafif gaz ile rahat ediyordum mesela.

Önemli olan sorunsuz bi şekilde o parkuru yapman, nasıl yaptığının bir önemi yok. Rahat ol kasmadan yap ve doğru yap... Umarım geçersin.

Sağ olun yaptığım şekilde yapmaya devam edeyim o zaman.

2. vites gaz ve debriyaja dokunmadan yapmak en rahatı. Bunlar önemsiz detaylar ama. En önemli nokta bakışı düzgün atmak. Korkmadan kafanı omzunun üzerine çevirerek gideceğin yere bakarsan çok rahat dönersin.

Sağ olun tavsiyeleriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…