Konuyu düzgün yere mi açtım bilmiyorum fakat 8 GB RAM'ı 16 yapmak istiyorum. 2017'de Vatan'dan PC topladık G.Skill aegon DDR4 marka 8 GB RAM aldık. Şu an 16 yapmak istiyorum önerileriniz var mı? Aynı marka model RAM bulamadım.
Konuyu düzgün yere mi açtım bilmiyorum fakat 8 GB RAM'ı 16 yapmak istiyorum. 2017'de Vatan'dan PC topladık G.Skill aegon DDR4 marka 8 GB RAM aldık. Şu an 16 yapmak istiyorum önerileriniz var mı? Aynı marka model RAM bulamadım.
sistem açılmaz diyen arkadaşın pek bilgisi yok sanırım.
uyumlu olup olmadığı anakart'ın DDR4 olup olmadığından bariz. Burada Püf nokta, işlemcinin ve anakartın desteklediği RAM kapasitesini ve Mhz değerlerini bilmek.
Mesela 100 MHz destekli bi anakart ve işlemciye 150MHz destekli ram takabilirsiniz ama 100Mhz'de çalışır üstüne çıkmaz.
Dolayısı ile (aralarında kesin fiyat farkı var) 50Mhz fazladan para ödemiş olursunuz.
5litre de fullenen depoya 10 litrelik para ödemek gibi
Şimdi senin aldığın ram kaç Mhz gücünde çalışıyor, onu öğren, o Mhz hızlarında bir ram tak.
Corsair 8gb Vengeance Lpx Siyah 3000mhz Cl16 Ddr4 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Evet linkteki ürün. Attığımdan daha uygun fiyatlı. Arkadaş sizin dediğinize göre bunu almalı. Ancak bu RAM CL16 gecikme değerine sahip. Arkadaşın elindeki RAM CL15 gecikme değerine sahip. Bu ikisi uyumsuzluk yaratır ve sistemin açılmamasına sebep olur. Açılırsa bile kasma, donma gibi sorunlar oluşur. Diğer mesele frekans. Bu bellek 3000MHz ancak arkadaştaki 2133 MHz bu yüzden diğer bellek de 2133 MHz'de çalışacaktır bu bir uyumsuzluk yaratmaz. Ancak en önemli konu voltaj. Arkadaştaki RAM 1.2V ile çalışıyor. Bu bellek 1.35V ile çalışıyor ve bu ciddi bir sorun. Uyumsuzluk sonuna kadar var ve sistem açılmaz. Öyle önümüze çıkanı almıyoruz.
@Eray Keskin 3600MHz bile alsa 2133MHz'de çalışacaktır.
@Özgür Gurucan Aynı anakarta bağlı 2 slottaki RAM'ler birbiri ile aynı özellikte olmazsa uyumsuzluk ortaya çıkar. Sistem açılmaz. Lütfen biraz daha araştırın. Bilmeden yorum yapmak yanlış.
Konu sahibi arkadaş da yazdıklarımdan anlar nasıl uyumlu değil mi anladığımı.
Bir yerlerinden sallayarak anlıyorsun. O arkadaşın taktiği bu en azından.
Anakarta takacağın tüm bellekler 2133 MHz de çalışır. Sen 4000 MHz de taksan XMP açıp overclock yapana kadar o bellek 2133 MHz çalışır.
Birden fazla bellek taktığın zamanda ise birisi 2133 MHz diğeri 3000 MHz falan çalışmaz. Anakart iki belleği de tamamen aynı değerlerde çalışmaya zorlar. Uyumsuzluk sorunu şansa bağlı bir durum. Aynı model bellek de alsan bazen kullanılan bellek çipi farklı olabiliyor.
Dediğim gibi, uygun fiyatlı bir tane al. Gidip de yukarıda atılan saçma sapan belleğe 350 TL verme.