8 GB DDR4 Hangi RAM'ı almalıyım?

Ona bakarsan 8 GB 3000 MHz CL 16-20-20-20-38 olarak aldığım Corsair bellek şu an 3600 MHz CL 18-22-22-22-44-76 olarak çalışıyor. O CL değerlerinin alayı ki 15-20 tane var değişken. Herhangi bir değer alabiliyor. Sabit değiller.

Tekrar yazıyorum, bütün bellekler ilk taktığında 2133 MHz ve 1.2V çalışıyor zaten. Sen BIOS'dan XMP açıp overclock yaptığında o kutuda yazan CL değerleri voltaj ve frekans ayarlanıyor.

Gram bilgin yok, bir şey biliyor gibi konuşuyorsun.

kardeşim, ben sana laf anlatmakla uğraşamam, konuyu takip etmeyi bırakıyorum. Tamam en çok sen biliyorsun.
Arkadaşta gidip ramlere 100-200-300 lira fazla verebilir

Öyle bir dünya yok. Kanıtlayayım istersen. Voltaj da 1.39V'a ayarlı. İstersen onu da kanıtlarım ama BIOS'a girmem gerek.

Ha anlamazsan diye: 3000 MHz CL16 bellek 3600 MHz CL16'da çalışıyor. Voltajı ve dirençleri arttırarak CL değeri sabitken hatta CL değerini azaltıp frekansı arttırman mümkün.

Alttaki iki resim her şeyi açıklamaya yeter. Bir şey bilmeden millete sallama.

Dosya Ekleri

• IMG20200425173322.jpg
    326,7 KB · Görüntüleme: 17
  • Adsız.png
    9,5 KB · Görüntüleme: 32
Öyle bir dünya yok. Kanıtlayayım istersen. Voltaj da 1.39V'a ayarlı. İstersen onu da kanıtlarım ama BIOS'a girmem gerek.

Alttaki iki resim her şeyi açıklamaya yeter. Bir şey bilmeden millete sallama.
Gecikme arttıkça frekans artmaz demeye çalışıyorsan ben gidiyorum yeter. İyice saçmalaştı.

Gecikme arttıkça frekans artmaz demeye çalışıyorsan ben gidiyorum yeter. İyice saçmalaştı.
Güle güle git.

Gecikmeyi de frekansı da elle girebilirsin. Frekans artarken gecikme değerini düşürmek bal gibi de mümkün.

Güle güle git.

Gecikmeyi de frekansı da elle girebilirsin. Frekans artarken gecikme değerini düşürmek bal gibi de mümkün.
Okumamışsındır belki diye atıyorum. Frekans değeri arttıkça gecikme de artar. Arkadaş Samsung B-Die bellek almıyor.

Yahu cidden hiçbir şey bilmiyor musun? Attığın linkte de yazıyor zaten CL değeri elle düşürülebilir diye. Frekans arttıkça CL de artar diye bir genelleme yapamazsın. Bellekteki çiplerin kalitesine göre CL değeri frekansla birlikte arta da bilir artmaya da bilir.

Al sana 3600 MHz CL 16 RAM. Hatta daha detaylı bakarsan bunun timingleri daha düşük.
Al sana 3000 MHz CL 16 RAM

Samsung B-Die'dan bahsetmiştim değil mi arkadaş almıyor diye. İlk attığınız %90 ihtimalle B-Die.

Samsung B-Die'dan bahsetmiştim değil mi arkadaş almıyor diye. İlk attığınız %90 ihtimalle B-Die.
Yahu alttaki bellekte de B-Die var. Samsun B-Die diye yapışmış ağzına. Micron B-Die da gayet kaliteli Hynix CJR da.

Al bak videoya. Hynix CJR 3466 MHz CL 16 bellekleri adam 3733 MHz CL 16'ya çıkartıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…