8 GB ile 2x8 GB arasında çok fark var mı?

Yer
Anaheim, Los Angeles, CA
Daha fazla  
İşlemci
i7 9750H
Merhaba,
ASUS ROG bir dizüstü bilgisayara sahibim. Bilgisayarım Single channel 8 GB ile beraber geldi. İleride yükseltirim diye pek de takmadım kafaya ancak uzun bir süre erteledim. Son zamanlarda bilgisayarım bellek konusunda sorunlar yaşamaya başladı. Ağır işlemler yapmazken bile %75-80 bellek kullanımını görüyor. Virüs olmadığından eminim. Ben de bu aralar 2x8'e geçmeyi düşünüyorum. Şu an durum böyle:

Vivaldi, Spotify, Discord ve Steam açık. Wallpaper Engine de keza aynı şekilde ikinci monitörümde işlem görüyor. Sizce 16'ya yükseltmek fark ettirir mi? Arada sapıtıyor bilgisayarım da.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet fark ettirir ayrıca daha performanslı çalışır sistem.

Büyük fark ettirir.

Yükseltmen kesinlikle büyük fark ettirecektir.
Eğer CPU-Z'de SPD ve Memory ekran görüntüsü atarsanız RAM önerisi de verebilirim.

Tabii ki fark eder. Bilgisayarındaki yük azalır ve performansı artar.

Laptopda 4 ram slotu mu.. Baya iyi. Ya da disk yerlerini de mi ramden görüyor acaba?

Büyük fark ettiriyor. Günümüzün standartı 2x8 gb ram olmalı kesinlikle. Hala tek kanal 8 gb ramli laptop satmalarına hayretler içerisinde bakıyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…