8 GB RAM, 1.0 GB kullanılabilir

Her şeyin çözümü format değil arkadaşlar. Sorunun nerede olduğunu söyledim zaten. Donanıma ayrılmış RAM'i düşürmesi lazım.
Katılıyorum her konu altında "FORMAT" diyen bir kitle var önce okusunlar, görsele baksınlar. Çözümü BIOS'tan donanıma ayrılan belleği düşürmek.

Katılıyorum her konu altında "FORMAT" diyen bir kitle var önce okusunlar, görsele baksınlar. Çözümü BIOS'tan donanıma ayrılan belleği düşürmek.
Ama işletim sisteminin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu henüz bilmiyoruz. Henüz konu sahibinden geri cevap gelmedi. Eğer işletim sistemi 32 bit ise istediğiniz kadar BIOS ayarı yapın, istediğiniz kadar APU'ya ayrılan belleği düşürün yine de 3.5 GB'tan fazla RAM kullanamazsınız. O yüzden sormuştum zaten 32 bit mi yoksa 64 bit mi diye.

Arkadaşlar çözüm önerileriniz için her birinize teşekkür ederim. Sorunu çözme adımlarım şunlar
1- RAM'leri tek tek farklı slotlarda çalıştırdım, RAM'lerde problem yok.
2- Sistem yapılandırması, önyükleme'de bellek üst sınırını kontrol ettim 8192 mb gösteriyordu ancak sorun hala devam ediyordu
3- BIOS'u sıfırladım sonrasında RAM'lerimi tekrar overclockladım sorunum çözüldü.
Merak edenler için, işletim sistemim Windows 10 64 Bit Education

BIOS'u sıfırladım sonrasında RAM'lerimi tekrar overclockladım sorunum çözüldü.
İş burada zaten, en başta söyledim. Donanıma ayrılan kısım, BIOS sıfırlandığı için azaldı ve kullanılabilir RAM miktarınız arttı. Neyse gözünüz aydın İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…