8 GB RAM, 3.18 GB Kullanılabilir

Emre Meriç

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 2 slotta 2x4 GB RAM sorunsuz şekilde takılıyken, kullanılabilir RAM miktarımın 3.18GB olması açıkcası canımı sıkıyor ve istediğim performansı bilgisayarımdan alamıyorum. Birkaç konuda konuşulmuş bu konu fakat hemen hemen her yolu denememe rağmen çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok memnun kalırım. Aşağıya bilgisayarım ile alakalı tüm bilgileri atmaya çalıştım eksik varsa söylerseniz hemen atmaya çalışırım.

İşletim Sistemim: Windows 10 Home 64 Bit
İşlemci: İntel i5-650
Anakart: Foxconn H55MXV Series
Ekran Kartı: NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti
Bellekler: 4 GB Kingston 1333Mhz - 4 GB G.Skill 1333Mhz

Son düzenleyen: Moderatör:
Arama kısmına Sistem yapılandırması yazın gelen pencereden üst kısımda önyükleme seçeneğine tıklayın orada da gelişmiş seçenekler kısmına tıklayın bellek üst sınırı kutucuğu işaretliyse kaldırın. O da olmazsa BIOS güncelleştirmeyi deneyin.

eğer yukarıdaki arkadaşın dedikleri olmazsa ram slotlarını değiştirmeyi deneyebilirsin.

Ram slotlarını değişirdim hatta tek tek slotlara takarak denedim o şekilde bir problem yok bellek üst sınırı işaretli değildi işaretleyip yeniden başlattım değişen olmadı, açıkçası ne yapıcam hiçbir fikrim yok fakat birşey dikkati mi çekti görev yöneticisideki performansa girdiğimde donanıma ayırlmış belleğin 4.8GB olarak görüyorum bununla alakası olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
Dostum aklın hayalin almayacağı kadar başıma geldi ve gelmeye devam ediyor. 2 RAM slotun varsa ramleri teker teker çalıştır sırayla tüm slotlara tak. İkisinde de tekrarla bunu. Daha sonrasında iki rami tak ve aynı sorun devam ediyorsa iki rami yer değiştir. Sistem açıldığında CPU or Memory changed yazısı çıkacak ve F2'ye basıp sisteme gir. Dediklerimi tekrarla ve anlaşılmayan bir şey varsa yaz yardımcı olayım.
Ve buna dayanamayıp 16GB ram aldığım doğrudur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynen 2 Ram slotum var dediğin gibi teker teker takıp denedim her yolu yaptım biosta Memory Remap Feature'yi pasifse aktif aktifse pasif yap diyen oldu onuda deneyim bios çöktü onu formatladım yani gerçekten rahatsız edici olmaya başladı 8gb Ram'im var sadece 3.18'ini kullanabiliyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…