8 GB RAM 3.24 GB Kullanılabilir Sorunu

Sefa Alçın

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Ben bilgisayarı toplatalı 2 gün oldu ve 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum.
8 GB olan RAM 3.24 GB kullanılabilir olarak gösteriliyor.
Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Acil desteğiniz lazım.

Bilgisayar Özellikleri:

8gb (kullanılabilir 3.24 gb )
3.20 ghz
Windows 7 / 64bit
Ekran kartı: AMD Readon HD 6500 Series
Dark Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
msconfig > önyükleme sekmesi > Gelişmiş seçenekler orada bellek üst sınırının yanında tik var mı diye kontrol edebilirsin. Eğer sorun devam ederse RAM'lerde yada takılan slotlarda sorun vardır.

msconfig > önyükleme sekmesi > Gelişmiş seçenekler orada bellek üst sınırının yanında tik var mı diye kontrol edebilirsin. Eğer sorun devam ederse RAM'lerde yada takılan slotlarda sorun vardır.
bellek üst sınırında tik var 0 yazıyo ben onu her en yüksekğe aldığımda pc yi yeniden başlatıncı 0 oluyor

RAM'leri yanlış slota taktınız büyük ihtimal. RAM'leri farklı slotlara takın. Anakartınızı da belirtin.
ramların slotunun yerini değiştim sağdakini sola taktım olmadı zaten 2 tane slot vardı

Anakart modelinizi çalıştır > regedit > HKEY_LOCAL_MACHİNE > HARDWARE > DESCRIPTION > System > BIOS konumundan öğrenerek söyleyiniz.

Dosya Ekleri

• bandicam 2015-06-11 18-57-13-663.jpg
    143,1 KB · Görüntüleme: 479
  • bandicam 2015-06-11 18-57-13-663.jpg
    143,1 KB · Görüntüleme: 463
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…