8 GB RAM, 3,96 GB Kullanılabilir

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İşsiz
Merhaba TP sakinleri , kuzenimin bilgisayarında 8GM ram var ve 64 işletim sistemi yüklü . Ancak ram miktarı 3,96 kullanılabilir şeklinde gösteriyor. Bunun nedeni ne olabilir ?

Windows 8.1 yükleyin.

Ayni sorun bende de var ve sorunun kaynağini buldum. BIOS'ta baktiğin zaman göreceksin ki RAM single channel yaziyor. Ancak seninde benimde RAM'larimiz 4gb + 4gb iki tane. Yani Dual Bios'tan single channel'i dual channel yapabilirsek sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

AMA BUNU NASIL YAPACAĞIMI BULAMADIM. BİOSU O KADAR KURCALADIM Kİ Bİ ARA PC AÇILMADI RES ATTIM BİOSA TEKRAR UPDATE YAPTIM. MSCONFİGTEN UĞRAŞTIM YOK YOK OLMUYOR.

- - - Güncellendi - - -

Bu bios ayarı hakkında bilgisi olan var mıdır ?

Sezgin arkadaşın dediğini yapabilirsin. 2. bir ihtimal başka bir temiz 64 bit isodan kurulum yapabilirsin.

Bilgisayarı komple değiştirdim diyebilirim. Ben hiç bir sebep bulamadım. ''Single Channel ram'' den kaynaklanıyor olabilir demiştim. O da değil maalsef. O iki rami aynı yani tek bir kanalda gördüğü için o şekildeymiş.

- - - Güncellendi - - -

Ekran kartım on board belki o yüzden de olabilirmiş. Bir kaç gün içinde harici ekran kartı alacağım. Bir de öyle bakalım sonuç değişecek mi ?

Windows sürümünden kaynaklanıyor. Mesela Windows 7'de RAM 8GB ise 3.96 kullanılabilir diyebilir. Başka sürüm yükle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…