8 GB RAM 4 GB görünüyor

Bilgisayarının modeli ney.
Lenovo İdeapad 320-15IKB
Model Name : 81BG
Görev yöneticisinde kaç GB gösteriyor?

Gömülü bellek olabilir. Bilgisayarınızın tam modelini paylaşır mısınız?
Lenovo İdeapad 320-15IKB
Model Name : 81BG
Peki bu anakartta gömülü olan 4gb ramin mhz farkı olucak onu ne yapıcam?
Almayı düşündüğüm ram bu Kingston 16 GB DDR4 2400Mhz KVR24S17D8/16- Notebook Ram - incehesap.com
bu rami taksam sıkıntı olur mu ?
Gömülü bellek olabilir. Bilgisayarınızın tam modelini paylaşır mısınız?
Bilgisayarım bu :

Yabancı forumlarda 16 GB ekleyerek toplamda 20 GB olarak kullandığını söyleyenler var. Denemek isterseniz linkini attığınız belleği alabilirsiniz.

Riske etmek istemiyorsanız 8 GB bellek alın ve içindekini çıkararak yeni belleği takın. Toplamda 12 GB olarak kullanabilirsiniz.

Arka planda hangi uygulamalar açık? 3.4 GB kullanıyor, normal ben de şuan chrome açık 3,3 GB Bellek kullanımı;

Eğer linkini attığım 16gb olan rami alırsam nasıl bir risk oluşur?
8gb alırsam neden risk olmaz?
Arka planda hangi uygulamalar açık? 3.4 GB kullanıyor, normal ben de şuan chrome açık 3,3 GB Bellek kullanımı;
Eki Görüntüle 661692
Chrome açık,CPU-Z açık,Belgelerim açık.

RAM Kullanımı normal, 8 GB RAM 4 GB görünüyor gibi bir şey yok ortada, kullanılan ve kullanılabilir RAM var, 3 GB RAM kullanılıyorsa 8 GB RAM'den sana kalır 5 GB.
Tamam teşekkürler benim merak ettiğim 4gb ram takılı slotta acaba diğer 4gb anakarttamı gömülüdür ve muhtemelen gömülü.Bu anakartta gömülü olan ramin mhz sini nasıl öğrenirim?

Toplam 20 GB desteklemiyorsa taktığınız bellek çalışmaz. Sadece 4 GB olarak çalışır. Eğer desteği varsa 20 GB olarak kullanırsınız.

Cihaz 12 GB bellek destekliyor. O yüzden 8 GB bellek takabilirsiniz.

Peki 16gb destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim?

Peki 16gb destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim?
AIDA64 ile veya komut istemi yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Komut istemi (CMD) ile öğrenmek için : wmic memphysical get MaxCapacity komutunu yazın ve ekran görüntüsü paylaşın.

Daha güvenilir olan AIDA64 ile yapmak için ise :

AIDA64 ile aşağıda gösterdiğim bilgileri paylaşın bizimle.
AIDA64'ü indirip solda anakart sekmesinden SPD ve Chipset kısmının görselini atın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…