8 GB RAM 5, 94 Gözükme Sorunu

Ömer Yomra

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050 6 GB 32 GB RAM
1 Hafta önce Acer AN-515-43 model laptop aldım. Özellikler şöyle; İşlemci: AMD Ryzen 3350H Ekran Kartı: RX560X 4 GB: 8 GB RAM SSD: 256 GB

Bu bilgisayarı açıp özellikleri açtığımda kullanılabilir RAM 5, 94 GB gösteriyor. Haliyle 8 GB oyunlarda sıkıntı yaratıyor. Ben 8 GB bilerek almıştım, şu an RAM eklemeye pek bütçem uygun değil. Bu normal mi yoksa düzeltilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kardeşim dahili ekran kartı normal kullanımda RAM'in 2 GB kadarını kullanıyor. Oyunlarda ise harici ekran kartı kullanıldığı için 8 GB RAM kullanırsın. Belki ilerde güncelleme ile düzeltirler. Ben bu yüzden Intel işlemci olanı almıştım.

Çalıştır -> msconfig -> Önyükleme -> Gelişmiş Seçenekler -> Bellek Üst Sınırı

Burada tik işaretli mi acaba ?
Ayrıca sisteminiz 32 bit mi yoksa 64 bitmi 32 bit 6gb'a kadar destekliyor bilginize.

Son düzenleme:
Olay bundan kaynaklanıyor, BİOS ayarlarından kapatabiliyorsun.

Arkadaş açıklamış ama galiba okumadınız tekrar aciklayayim. AMD'de APU sistemde (işlemciye dahili ilan ekran kartı) Normal kullanımda RAM'in 2GB'sini alır. Fakat oyun oynadığınız da harici ekran kartı kullanıldığı için 8GB kullanırsınız.

Kusura bakmayın tam anlamamışım sizede teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…