Bilgisayarda anlam veremediğim bir olay yaşıyorum. 8 GB olan RAM 6 gözüküyor ve bunun da sadece 4 GB kullanabileceğim yazıyor. Bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi?
Hocam kusura bakmayın ama rica etsem CPU-Z yükleyip iki RAM slotunu da kontrol eder misiniz bir RAM modulünüz bozuk olabilir. Veya bir nedenden algılamıyor olabilir.
Hocam imkanınız varsa belleklerin ikisini de çıkarıp yeniden takın sorun çözülmez ise BIOS'u default yapın. RAM'lerin ucunu silgiyle silin oksitlenme de olabilir.
Benim de 6 GB RAM'den 4 GB kullanılabilir yazıyordu. RAM'leri tak çıkar yaptım, şimdi 6 GB. Bunu deneyin, olmazsa Windows bellek tanılama aracı ile test yapın. Eğer sorun bulamazsa MemTest programıyla test yapın.
Hocam imkanınız varsa belleklerin ikisini de çıkarıp yeniden takın sorun çözülmez ise BIOS'u default yapın. RAM'lerin ucunu silgiyle silin oksitlenme de olabilir.
Benim de 6 GB RAM'den 4 GB kullanılabilir yazıyordu. RAM'leri tak çıkar yaptım, şimdi 6 GB. Bunu deneyin, olmazsa Windows bellek tanılama aracı ile test yapın. Eğer sorun bulamazsa Memtest programıyla test yapın.
Hocam kusura bakmayın ama rica etsem CPU-Z yükleyip iki RAM slotunu da kontrol eder misiniz bir RAM modulünüz bozuk olabilir. Veya bir nedenden algılamıyor olabilir.