8 GB RAM, 6 GB gözüküyor ve sadece 4 GB kullanılabilir

thegunays411

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarda anlam veremediğim bir olay yaşıyorum. 8 GB olan RAM 6 gözüküyor ve bunun da sadece 4 GB kullanabileceğim yazıyor. Bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    3,3 KB · Görüntüleme: 158
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kusura bakmayın ama rica etsem CPU-Z yükleyip iki RAM slotunu da kontrol eder misiniz bir RAM modulünüz bozuk olabilir. Veya bir nedenden algılamıyor olabilir.

Sorun değil hocam uygulama zaten bilgisayarımda yüklü kontrol ettim her iki slot aktif ve 4 GB olarak görebiliyorum her iki RAM'i.

Hocam imkanınız varsa belleklerin ikisini de çıkarıp yeniden takın sorun çözülmez ise BIOS'u default yapın. RAM'lerin ucunu silgiyle silin oksitlenme de olabilir.

Benim de 6 GB RAM'den 4 GB kullanılabilir yazıyordu. RAM'leri tak çıkar yaptım, şimdi 6 GB. Bunu deneyin, olmazsa Windows bellek tanılama aracı ile test yapın. Eğer sorun bulamazsa MemTest programıyla test yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam imkanınız varsa belleklerin ikisini de çıkarıp yeniden takın sorun çözülmez ise BIOS'u default yapın. RAM'lerin ucunu silgiyle silin oksitlenme de olabilir.

RAM'leri çıkartıp taktım BIOS default yaptım lakin değişen bir şey olmadı.

Bakalım bir de sizin dediğiniz gibi deneyeyim teşekkürler.

Hocam Memtest ile stres testi yapar mısınız? Bir modul bozuk olabilir.

Hocam kusura bakmayın ama rica etsem CPU-Z yükleyip iki RAM slotunu da kontrol eder misiniz bir RAM modulünüz bozuk olabilir. Veya bir nedenden algılamıyor olabilir.

Bu arada biraz geç oldu ama RAM'lerden bir tanesini kaybetmişiz tahmin ettiğim gibi ama işin enteresan kısmı takılı olunca 6 GB gözükmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…