8 GB RAM bulunan sistemde kullanılabilir 2 GB RAM görünüyor

Ahmet.54

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemde 8 GB RAM var ama girişte şöyle gösteriyor =
Yardımlarınızı bekliyorum.
3uncu fotoda galiba ekran kartının desteklediği RAM yazıyor anlamadım ama yardımınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20221231_202730.jpg
    IMG_20221231_202730.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_20221231_203016.jpg
    IMG_20221231_203016.jpg
    176 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20221231_203220.jpg
    IMG_20221231_203220.jpg
    180,6 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Arkadaşlar sistemde 8 GB RAM var ama girişte şöyle gösteriyor =
Yardımlarınızı bekliyorum.
3uncu fotoda galiba ekran kartının desteklediği RAM yazıyor anlamadım ama yardımınızı bekliyorum.

İkinci fotoğrafda 8 GB RAM ( 2, 00GB Kullanılabilir ) diye bir şey yazmıyorsa ki zaten öyle, endişelenecek bir şey yok. 3. Fotoğrafda ise sizin ekran kartınızın toplam kullanabildiği belleği gösterir. Eğer halen şüphe duyuyorsanız Görev Yöneticisi'nden ne kadar RAM'iniz kabul edildiğini görebilirsiniz

Hocam iyi misiniz? Neyse hocam Windows+r aynı anda basıp MSConfig yazar mısınız?

Oradan önyüklemeler gelişmiş seöeneklerden bellek üst sınırı 8192 yapar mısınız sonra bilgisayarı yeniden başlatır mısınız?

Hocam iyi misiniz? Neyse hocam Windows+r aynı anda basıp MSConfig yazar mısınız?

Son fotoğraf sonradan geldi.

MSConfig'ten ayarlayın olmaz ise BIOS'a bakın.

İkinci fotoğrafda 8 GB RAM ( 2, 00GB Kullanılabilir ) diye bir şey yazmıyorsa ki zaten öyle, endişelenecek bir şey yok. 3. Fotoğrafda ise sizin ekran kartınızın toplam kullanabildiği belleği gösterir. Eğer halen şüphe duyuyorsanız Görev Yöneticisi'nden ne kadar RAM'iniz kabul edildiğini görebilirsiniz
Evet hocam o ekran kartı toplam kullanıldığı bellek ama ben sıkıntı varsa diye söyledim.

Onları denedim

2 GB gösteriyor

Son fotoğraf sonradan geldi.

MSConfig'ten ayarlayın olmaz ise BIOS'a bakın.
Nasıl yani ?

IMG_20221231_210238.jpg

Evet hocam o ekran kartı toplam kullanıldığı bellek ama ben sıkıntı varsa diye söyledim.
Donanıma ayrılmış 6gb var neden oyle

Son düzenleme:
Hocam anakartınız desteği şu şekilde
Muhtemelen belirttiğiniz RAM, anakarta uygun değil ve anakartta muhtemel olarak 2GB uyumlu RAM var veya anakart o frekansda sadece o kadar alıyor olabilir. Ekte DDR2 destekliyor fakat sizinki DDR3 bu şey hakkında açıkçası şaşırmadım değil ondan ötürü de olabilir çünkü DDR3, DDR2 slotlara uygun değil hani eğer zorlayıp taktıysanız anakart buna erişim yapmayı reddeder.

Dosya Ekleri

• resim_2023-01-02_000612377.png
    resim_2023-01-02_000612377.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 48

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı