8 GB RAM çalışmıyor

GuruR98

Centipat
Konu yeri burası değil ama yazmam lazım PC'yi komple temizledim inciğine kadar söktüm taktım ama on numara çalışan 8 GB RAM calismiyor. Tek tek ikisininde denedim çalışıyor ama sadece bir slotta çalışıyorlar. Diğer 3 slotta bilgisayar açılmıyor anlamadım gitti. RAM'leri komple cikarinca da açılmıyor ekran. Yardım edebilir misiniz? Ayar falan mı yapmam lazim?

Dosya Ekleri

• IMG_20200423_044920.jpg
    IMG_20200423_044920.jpg
    527,5 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilemedim ben uzman değilim fakat tecrübem var bende de aynısı oluyordu bir tane ana kartımda ilk başta 1 söket çalışmıyordu sonradan diğer söketlerde çalışmamaya başladı ve en sonunda anakart çöpe gitti.

@GuruR98 Şiddetle RAM slotlarına fiziksel bir temas uygulamasından kaçınmanızı tavsiye ederim sorunun yüksek ihtimalle hiçbir alakası yok toz harici bir nesne yoksa.

Resimde belirttiğim gibi mavi portlarda olmassa pembe portlarda takarak dener misiniz RAM'leri?

Dosya Ekleri

• Screenshot_12.png
    Screenshot_12.png
    184,2 KB · Görüntüleme: 41
@GuruR98 şiddetle RAM slotlarına fiziksel bir temas uygulamasından kaçınmanızı tavsiye ederim sorunun yüksek ihtimalle hiçbir alakası yok toz harici bir nesne yoksa.

Resimde belirttiğim gibi mavi portlarda olmazsa pembe portlarda takarak dener misiniz RAM'leri?

Olmadı usta yeni konu açıyorum gözükmüyor ki.

Dosya Ekleri

• IMG_20200423_051001.jpg
    IMG_20200423_051001.jpg
    786,9 KB · Görüntüleme: 30
Olmadı usta yeni konu açıyorum gözükmüyor ki.
Gördüğüm kadarıyla RAM'i oturtamamışsınız ki. Lütfen attığım videoyu izleyerek uygulayın takma işlemini.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çünkü konu açılabilmesi için moderatör onayı gerekiyor başka bir konuyu kirlettiğim için affınıza sığınıyorum fakat gördüğüm kadarıyla RAM'i oturtamamışsınız ki. Lütfen attığım videoyu izleyerek uygulayın takma işlemini
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam usta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı