8 GB RAM "Devices changed (CPU or Memory) or CMOS have been cleared" hatası

zoldiac34

Hectopat
Daha fazla  
Yeni 8 GB RAM aldım bilgisayarima. Kullandığım RAM'in birebir aynısı fakat bilgisayarım şu an açılmıyor. Devices changed (CPU or Memory) or CMOS have been cleared. Please enter setup to configure your System. Press F1 to tüm setup. F1 to load default values and continue hatası veriyor. RAM'lerin birini çıkarınca yine açılmıyor. Eski RAM'i takıyorum yine açılmıyor. Eski RAM'i eski slotuna takıyorum yine açılmıyor. Aynı işlemleri yeni RAM ile de denedim bir sonuç çıkmadı. Bilgisayarım açıkken takmıştım RAM'i bir de. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir hata değil yalnızca seni uyarıyor. F1 yapıp BIOS'a gir ve kaydet çık. Bilgisayar açılacaktır.

Bilgisayar açıkken neden RAM takıyorsun. Bir daha kesinlikle yapma. Bilgisayarı kapat fişi çek, açma tuşuna birkaç kere basarak statik elektriği boşalt. Sonrasında tüm RAM'leri takarak üstte dediğimi yap.

Ram değiştiği zaman bu uyarı gelir. Geldiği zaman F1 e basın. Sizi BIOS'a atacaktır. BIOS'tan çıkın ve işletim sistemiyle karşı karşıya kalmanız gerek. Eğer bunu denediniz ve olmadıysa ramleri bozmuş olabilirsiniz.

Bu bir hata değil, tekrar ayarlamanı istiyor ya da aynı değerleri koruyup devam etmeni istiyor ayrıca bilgisayar açıkken RAM'mi takılır?

Bilgisayarı kapat yerine uykuya tıkladım alışkanlıktan 10 saatlik mesai sonrası kafa kalmıyor insanda. 2. F1 yapıp çıkınca BIOS'tan düzeldi teşekkür ederim yardımınız için.

Birşey daha soracağım, anakartımda Support DDR4 1866/2133/2400/2667/2933(OC)/3200(OC) MHz yazıyor fakat benim RAM'lerim 3200 MHz 3200 MHz'de kullanabilir miyim? Kullansam bir sıkıntı yaşar mıyım ya da yararını görür müyüm?

BIOS'ta OC bölümü olacak ordan RAM Frequency adlı ayardan 3200 Mhz olarak seçmen ve XMP açman lazım çift profilse 2.profil daha hızlıdır.

Evet kullanabilirsiniz. BIOS'tan XMP açmanız gerekiyor. Ana kartını söylersen daha açık yardım edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…