8 GB RAM devri bitiyor mu?

Fırat özen

Hectopat
Artik minimum sistem gereksinimlerinde 8 GB RAM isteniyor sizce 1-2 yıl sonra 8 GB RAM devri biter mi? Bunun yerini 12 GB RAM mi getirilecek?

İmkanı olan 16 GB ram alsın. Asla pişman etmez. Devir yavaştan kapanıyor dediğiniz gibi. 2025 senesinde falan minimum 12 GB isterler gibi.

2 ay önce ramlerimi 8GB dan 16GB a çıkardım çoğu oyunda ani droplar yiyordum şuan o droplar yok bence bitti bile.

Şuan bile aslında 8GB RAM klasikleşti AAA oyunlara 16GB alacağız. Ve birkaç yıl sonra DDR5 çıkarsa standart 16GB olacak.

Bitti bitecek, artık yeni nesil oyunlar 8 GB RAM'den fazla kullanıyor. Yakında da muhtemelen minimum 12 olur arkadaşların dediği gibi.

Bilgisayarı ne amaçla kullanacağınıza bağlı, Adobe'nin programlarıyla çok fazla uğraşıyorasanız veya bilgisayarda sık sık render alıyorsanız 16 GB şart. Ama benim gibi sadece YouTube'da video izleyip CS:GO oynuyorsanız 8 GB RAM'i ben yeterli buluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…