8 GB RAM ile Windows 11 kullanmak sorun yaratır mı?

677472

Picopat
Merhaba. 8 GB RAM ile Windows 11 kullanmak ne kadar sorun yaratır şu an kurdum Windows 11'i hafif takılmalar hissediyorum arkada Spotify Discord Google açıkken animasyon geçişlerinde. Bu animasyondaki takılmalar 8 GB RAM'den mi kaynaklı yoksa başka sorunlardan mı? Ve oyunlarda FPS düşmesi sorunu yaşatır diyorlar doğru mu?

Sistemini tam söylersen daha çok yardımcı olurlar.

Günlük kullanımda yaratmaz fakat en kısa sürede RAM'lerinizi 16 GB yükseltmenizi tavsiye ederim çünkü günümüzde web tarayıcılar ve Discord gibi diğer uygulamalar yüksek RAM tüketimine sebep olabiliyor. Yüksek olmasa bile 8 GB artık günümüzün giriş seviyesinin bile altında kalmaya başladı.

Evet oyunlarda FPS düşmesi sorunu RAM yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Evet Discord, Spotify ve Google açıkken takılmalar RAM düşüklüğünden kaynaklanıyor.

8'den 16'ya geçmek oldukça fark yaratacaktır. Hem oyun anlamında hem de bahsettiğiniz animasyon geçişlerindeki takılmalar neredeyse bitebilir hatta biter. W11, W10'a göre boşta daha fazla RAM kullandığından daha çok ihtiyaç duyuyor. Yeterli olmayan RAM ise takılmalara sebebiyet veriyor.

8 GB Windows 11 için kendi görüşümce yetmez Windows 11 arka planda çok ağır bir sistem. 8gb için win10 iyidir.

Sistemini tam söylersen daha çok yardımcı olurlar.

İşlemci: i5 1135G7 11th gen.
Ekran kartı: MX330 2 GB GDDR5.
RAM: 8 GB DDR4 3200 MHz.
Depolama: 512 GB M.2 SSD.
Marka: ASUS X515ep.

Evet hocam örneğin oyundayken spotifya girerken gözle görülür animasyonlar kasıyor.

İşlemci: i5 1135G7 11th gen.
Ekran kartı: MX330 2 GB GDDR5.
RAM: 8 GB DDR4 3200 MHz.
Depolama: 512 GB M.2 SSD.
Marka: ASUS X515ep.
Windows 10 tercih etmelisiniz.

Bana satın aldığım mağazadaki danışman Windows 11 kur demişti ama böyle kasma sorunları yaratıyor belirttiğim gibi. Windows 10 kurarsam düzelir mi kasmalar.
Tamamen düzelmeyecektir fakat sisteminiz daha rahat çalışacaktır. En kısa zamanda 16GB yükseltmenizi tavsiye ederim tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…