8 GB RAM Kullanılabilir 3.21 GB Sorunu

R-vizyon

Hectopat
Makaleler
3
Öncelikle ilk başta belirteyim "Bellek kendi başına kesinlikle çalışmıyor!", eski anakartım ile de test ettim. BIOS ekranında ve işletim sisteminde görünüyor ancak aktif değil.

ram1.jpg

ram2.JPG

ram3.JPG

Sıkıntısı nedir?

Ekleme: Konu başlığı değiştirilmiş, ama sorun sadece işletim sistemi kullanılabilir bellek sorunu değildir. BIOS ekranında da belllek 8 GB değil, 4 GB gözükmektedir. 2. ve 3. resimlere bakarsanız göreceksiniz. Ürünü iade mi etmeliyim?

Son düzenleme:
Merhabalar, aynı sorunu bende alıyordum ve çözümü şu şekildeydi ;
İlk öncelikle bios güncellemesi var mı ona bakınız eğer yeni bir güncelleme geldiyse güncellemeyi yapınız. Bu söylediğim etki etmez ise ;
Bios pilini çıkarıp 5-10 dakika bekleyiniz ardından pili yerine takınız büyük bir ihtimalle sorununuz çözülecektir.

Merhabalar, aynı sorunu bende alıyordum ve çözümü şu şekildeydi ;
İlk öncelikle bios güncellemesi var mı ona bakınız eğer yeni bir güncelleme geldiyse güncellemeyi yapınız. Bu söylediğim etki etmez ise ;
Bios pilini çıkarıp 5-10 dakika bekleyiniz ardından pili yerine takınız büyük bir ihtimalle sorununuz çözülecektir.

Keşke yaraya merhem olsa bu yazdıklarınız. Farklı anakart ile de ürünü test ettim (ASRock N68C-GS FX). Tek olarak çalışmıyor ki yeni bellek. BIOS ekranında da "4 GB total memory".

ddr3-ram.jpg

Tahmin ettiğim gibi ürün arızalı çıktı :)
Konu kapatılabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı