8 GB RAM kullanılabilir miktar 3.8 GB

Doqixd07

Hectopat
Merhabalar 8 GB RAM'im var. Ancak görev yöneticisinde altta bıraktığım gibi yazıyor. Bilgisayar özellikler kısmında da BIOS'a girip kontrol ettim ve aşağıda bıraktığım gibi yazıyor sizce sorun nedir? Şimdiden teşekkürler. Not: (Bilgisayarım Windows 10 Pro 64 Bit )

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    15,1 KB · Görüntüleme: 139
  • ekran alıntısı1.PNG
    21,3 KB · Görüntüleme: 130
  • ekran alıntısı2.jpg
    52,7 KB · Görüntüleme: 117
  • ekran alıntısı3.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 110
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    9,1 KB · Görüntüleme: 121
  • Ekran Alıntısı5.PNG
    8,9 KB · Görüntüleme: 105
  • Ekran Alıntısı6.PNG
    10,8 KB · Görüntüleme: 104
  • Ekran Alıntısı7.PNG
    10,8 KB · Görüntüleme: 96
  • Ekran Alıntısı8.PNG
    9,7 KB · Görüntüleme: 128
Yanlış bilgi

Bilgisayarınız RAM'in bir kısmını başka bir bileşene kullanıyor.

Artı -4 Eksi
RAM'lerinizin birinde sorun var sanırım. İki modülü de tek tek deneyin, sorunlu olanı bulun.
4 GB mı ayırıyor?

İki farklı bellek kullandığınız için yaşanan uyumsuzluk sorunu olduğunu düşünüyorum. Şu çözüm yöntemlerini deneyin.
  1. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve BIOS güncelleyin.
  2. Belleklerin pinlerini silgiyle silin.
  3. Statik elektrik boşaltma işlemini yapın.
  4. İşlemci fanını gevşetin.
  5. İşlemcide eğik/kırık pin olup olmadığını kontrol edin.

Hocam yanlış bilgi vermeyin lütfen hiçbir bilgisayarda sistem RAM kullanıyor diye görev yöneticisinde gösterilmemesi gibi bir olay olmaz lütfen doğru bilgiler verelim berkep arkadaşın dediği gibi bir olay yüzünden olabilir.

İki belleğiniz boyut ve üretici dışında tamamen birbirinden farklı. Uyumsuzluk dışında başka bir ihtimal göremiyorum.

Kesin çözüm, iki RAM'i satıp kit almak. Ondan önce RAM'lerin yerini değiştirmek, uçlarını silgi ile silmek, BIOS'u sıfırlamak gibi çok bilinen yöntemleri deneyebilirsiniz ama çözüleceğini zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…