8 GB RAM kullanılabilir miktar 3.95 GB görünüyor

231981

Kilopat
Makaleler
1
İyi forumlar herkese. Bu sorunu daha önce yaşamış ve çözmüş arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. Bir türlü çözemedim bu sorunu. Bu yüzden oyun dahi açamıyorum bazen tarayıcılarda bile sorun yaratıyor RAM düşük olduğu için. Resimlerde de göreceksiniz bilgisayar 8 GB RAM'i görüyor sorunsuz şekilde ama sadece 4 GB'ını kullandırıyor. Kalan 4 GB'ı ise donanıma ayrılmış olarak gösteriyor. BIOS'a girip kontrol ettim orada da 8 GB RAM olarak gözüküyor. Bazen sistemi birkaç kere yeniden başlatınca düzeliyor ama çok uzun sürmüyor tekrar aynı sorun başlıyor. Nasıl çözebilirim acaba yardımcı olur musunuz lütfen?

Aynı sorun bende de vardı ekran kartın yok diye biliyorum çünkü ekran kartımı çıkarınca böyle hata bana da geliyor.

Anakart 990xa hocam on board falan yok sistemde.

Defalarca yaptım. Bir süredir var böyle. Bir ara düzelmişti 2-3 ay boyunca olmamıştı şu an yine çıktı nedense.
RAM`ler tek tek çalışıyor mu? BIOS güncel mi? İşlemci pinlerinden kaynaklı da olabiliyor, benim sorunum o şekilde olmuştu ilk iki seçenekte sorununuz yok ise işlemci pinlerinden kaynaklanıyor olabilir. Bir uygulama yaparken bütün sorumluluk size ait, unutmayın.

Hocam geçenlerde söktüm komple sistemi baktım işlemci pinleri dümdüz duruyor yani eğik ya da bükülmüş bir pin göremedim. RAM'lerin her ikisi de tek tek takınca çalışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…