8 GB RAM kullanılabilir miktar 3.95 GB görünüyor

231981

Kilopat
Makaleler
1
İyi forumlar herkese. Bu sorunu daha önce yaşamış ve çözmüş arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. Bir türlü çözemedim bu sorunu. Bu yüzden oyun dahi açamıyorum bazen tarayıcılarda bile sorun yaratıyor RAM düşük olduğu için. Resimlerde de göreceksiniz bilgisayar 8 GB RAM'i görüyor sorunsuz şekilde ama sadece 4 GB'ını kullandırıyor. Kalan 4 GB'ı ise donanıma ayrılmış olarak gösteriyor. BIOS'a girip kontrol ettim orada da 8 GB RAM olarak gözüküyor. Bazen sistemi birkaç kere yeniden başlatınca düzeliyor ama çok uzun sürmüyor tekrar aynı sorun başlıyor. Nasıl çözebilirim acaba yardımcı olur musunuz lütfen?

Hocam geçenlerde söktüm komple sistemi baktım işlemci pinleri dümdüz duruyor yani eğik ya da bükülmüş bir pin göremedim. RAM'lerin her ikisi de tek tek takınca çalışıyorlar.

RAM'lerde uyumluluk sıkıntısı olabilir.
Farklı RAM'ler ile deneyin.

Elimde başka RAM yok maalesef. Bu RAM'lerimi zaten kit olarak satın almıştım. Bir yorum okudum işlemci soğutucusu çok sıkı olursa bu sorun oluyormuş bir de öyle bir deneme yapayım.

Dostum ben bu soruna sadece temiz kurulum yaparak çözüm buldum. Ne denediysem olmadı, sistem belli bir süre sonra bu sıkıntıyı verebiliyor maalesef.

Bir ara öyle çözdüm ama yine başladı. Windows 10 kuruluydu sistem de daha sonra bu sorunu yapmaya başladı Windows 8.1 kurdum biraz böyle sorunsuz devam etti şimdi yine başladı Windows 7 kuracağım sanırım bu gidişle onda bu sorunu yaşamadım hiç tabii belli de olmuyor ki.

Dostum ben bu soruna sadece temiz kurulum yaparak çözüm buldum. Ne denediysem olmadı, sistem belli bir süre sonra bu sıkıntıyı verebiliyor maalesef.

Hiç onboard kullandınız mı?

BIOS'u varsayılana ayarlayabilir misiniz? Sorun ne kadardır var acaba?

Arkadaşlar şu an için bir çözüm buldum 6 saat oldu hala bir problem yaşamadım. Sistemim şu an için bütün RAM'i sorunsuz çalıştırıyor donanıma ayrıldı ya da kullanılabilir miktar sorunu şu an için çözülmüş oldu. Tabi tam çözüm mü yoksa tekrar aynı sorunu yapacak mı emin değilim. DDU ile güvenli modda ekran kartı sürücümü komple kaldırıp güncel sürümünü kurdum şimdilik sorunum çözüldü.
Evet arkadaşlar problem devam ediyor sürücü kurma vs çözüm değilmiş onu anladım Var mı yardımcı olabilecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde başka RAM yok maalesef. Bu RAM'lerimi zaten kit olarak satın almıştım. Bir yorum okudum işlemci soğutucusu çok sıkı olursa bu sorun oluyormuş bir de öyle bir deneme yapayım.
Intel sistemlerde oluyor o, AMD değil... Okudğunuz şeyi yarım okumuşsunuz. Ya da size o bilgiyi veren benim ilk mesajımı yarım yamalak okumuş. Bu sorun LGA soketlerde oluyor.
Var mı yardımcı olabilecek?
CPU-Z SPD paylaşın.
En son Beta BIOS'u da deneyin:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…