8 GB RAM (Kullanılabilir miktar: 6.96 GB) sorunu

Makaleler
3
Yer
Jailor's Room
Daha fazla  
Merhaba, sistemimde 8 GB RAM takılı olmasına rağmen kullanılabilir miktar 6.96 GB olarak gözüküyor. Bu değer bazen 5.94 gibi rakamlara da düşüyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistemimde 8 GB RAM takılı olmasına rağmen kullanılabilir miktar 6.96 GB olarak gözüküyor. Bu değer bazen 5.94 gibi rakamlara da düşüyor. Yardımcı olabilir misiniz?
İşletim sistemini ve özelliklerini yazarsan daha çabuk ve sağlıklı cevaplar alabilirsin. Örneğin 32 bit kullanıyorsan bu verdiğin değerleri görmen normal.

Windows bir miktar RAM'i kendi işlemleri için tutar. Gördüğünüz rakamlar normal.

APU için ayrılan RAM sistem raminizden kısılır.
Evet apu kullanıyorum fakat, dahili bir erkan kartım zaten takılı bu miktar bazen artıp bazen azalıyor apu için olduğunu sanmıyorum.
İşletim sistemini ve özelliklerini yazarsan daha çabuk ve sağlıklı cevaplar alabilirsin. Örneğin 32 bit kullanıyorsan bu verdiğin değerleri görmen normal.
Amd A10-7890K 4.1Ghz işlemci, Asus Rog Strix GeForce GTX1050Ti, Corsair Vengeance 2x4 2400MHz Ram.
Windows bir miktar RAM'i kendi işlemleri için tutar. Gördüğünüz rakamlar normal.
Normalde kullanılabilir miktar 7.80- 90 - 60 gibi rakamlarda olması gerekirdi diye biliyorum

Sorunun Ram değil. Başlangıçta çalışan programları gereksiz olanlardan başlayarak devre dışı bırakıp tekrar dener misin? Başlangıçta çalışan programlar kullanılabilir Ram miktarını aşağı çekiyor bi dene.

Başlangıçta çok az program çalışıyor. Ekran kartımın driveri açılıyor nvidianın programı çalışıyor o kadar discord vs. vs. çalışmıyor.

Görüntüyü anakarttan mı alıyorsun yoksa ekran kartından mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…