8 GB RAM olan laptopta Windows 11'e geçilir mi?

Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB
Ekran kartı
AMD 530
İşlemci
i5 8250U
Windows 10 kullanmaktan çok sıkıldım, arayüzü bayıyor artık. Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum fakat bilgisayarımda 8 GB RAM var. Sizce geçsem sıkıntı olur mu? Geçtikten sonra bir sıkıntı yaşarsam geri Windows 10'a dönebilir miyim?

Hocam rahat geçersiniz zaten ekim ayında Windows 10'a destek kesilecek bazı uygulamalar yavaş yavaş çalışmayacak. Geçtikten sonra 24H2 sürümünü kurarsanız ilk başlarda sorun yaşayabilirsiniz ama düzeliyor çünkü 24H2 birkaç ay önce çıktı bazen buglar olabiliyor. Ama düzelecektir. Windows 10'a dönmenizi tavsiye etmem.

Win11 daha sıkıntılı kardeşim çoğu konudan örneğin valorant oynuyorsan çok uğraşırsın bios ayarı falan ve 8 GB RAM biraz zayıf kalır gibi ve arayüzü çok da güzel değil bana göre illa arayüz fln diyorsan masaüstünü özelleştirmek için uygulamalar var onlarla güzel bir şeyler yapabilirsin

Linux hakkında hiç bir tecrübem yok.

Valorant falan oynamıyorum oyunları genelde sadece canım sıkılınca oynuyorum. Oynadığım oyunlar da FIFA 19, GTA V ve RDR 1. Bu oyunlarda bi sıkıntı yaşar mıyım?
Yaşayabilirsin ben rdr1 oynamak için indirdiğimde bir hata vermisti sanırım yine win11 den kaynaklı ama sen bilirsin tabi diskdeki şeyleri yedekleyip kur beğenmezsen geri dönersin

Oyunun, programın W11 ile alakalı genel bir sorunu yoksa performans sorunu yaşamazsın. Eski Ryzen 3 4300U'lu 8 GB RAM'li bilgisayarımda çıktığı günden itibaren W11 kurulu, performans farkı görmedim. En son Update ile geçince Windows 10'a geri dönebiliyordun ama şu an oluyor mu bilmiyorum. RAM konusunda sistem kendini optimize ediyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı