8 GB RAM olan sistemi 16 GB yapmak

Sinan Fazbear

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, özelliklerini bıraktığım 1x8 GB RAM olan sistemimi 16 GB RAM'e takviye etmek istiyorum. Sorum şu: Aynı MHz, CL ve voltaj değerine sahip bir 8 GB RAM daha almam yeterli olur mu yoksa birebir aynı RAM'i mi almak zorundayım? Maalesef elimdeki RAM modelinin şu an piyasada sadece 3200 MHz olan versiyonu var.

1702401193877.png

1702401218381.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, özelliklerini bıraktığım 1x8 GB RAM olan sistemimi 16 GB RAM'e takviye etmek istiyorum. Sorum şu: Aynı MHz, CL ve voltaj değerine sahip bir 8 GB RAM daha almam yeterli olur mu yoksa birebir aynı RAM'i mi almak zorundayım? Maalesef elimdeki RAM modelinin şu an piyasada sadece 3200 MHz olan versiyonu var.

Eki Görüntüle 2050455

Eki Görüntüle 2050456
Bende senin durumundaydım ve eski ramimden tamamen farklı markada mhz de ve cl de ram aldım gayet uyumlu çalışıyor.

Eki Görüntüle 2050455

Eki Görüntüle 2050456

Anakart ve işlemci modelini yazar mısın? Normalde MHz olarak üstünü alsanda otomatik olarak en düşük değerdeki hızı baz alır ama anakartın ve işlemcinin desteği burada çok önemli. CL değerleri'de oldukça önemli farklı CL değerleri uyumsuzluk sorununa yol açabilir bu da sistemin ya RAM'i görmemesine ya da siyah ekran vermesine yol açar.

Bende senin durumundaydım ve eski ramimden tamamen farklı markada MHz de ve CL de RAM aldım gayet uyumlu çalışıyor.

Bu arkadaşı dinleyip boşa rastgele bir RAM almayın sonra sistem siyah ekranda kalınca tekrar buraya konu açtırır. Aynı marka aynı CL değerinde RAM almanız daha iyi olur eğer bulamıyorsanız başka markanın aynı değerlerdeki RAM'lerini alırsanız muhtemelen uyumlu çalışacaktır.

Eğer bütçeniz varsa da eldekini ilana koyun 0 ram alın.

Evet aynı değerlere sahip bir RAM yeterli olur. MHz değerleri farklı olan 2 RAM kullanıyorum ve anakart kendi azami MHz değerine sabitlediği için sorun olmuyor.

Bu arkadaşı dinleyip boşa rastgele bir RAM almayın sonra sistem siyah ekranda kalınca tekrar buraya konu açtırır. Aynı marka aynı CL değerinde RAM almanız daha iyi olur eğer bulamıyorsanız başka markanın aynı değerlerdeki RAM'lerini alırsanız muhtemelen uyumlu çalışacaktır.

Eğer bütçeniz varsa da eldekini ilana koyun 0 ram alın.
:D Ben kendi yaptığımı ve sonucu söylüyorum. Cümleme dikkatli baksaydın tavsiye ediyorum veya etmiyorum demiyorum. mhz zaten önemsiz biosdan eşitlenir. cl değeri de Anakart ve işlemci modeline göre değişecek şeyler. Tek bilgili siz değilsiniz efendim

:D Ben kendi yaptığımı ve sonucu söylüyorum. Cümleme dikkatli baksaydın tavsiye ediyorum veya etmiyorum demiyorum. MHz zaten önemsiz BIOS'tan eşitlenir. CL değeri de Anakart ve işlemci modeline göre değişecek şeyler. Tek bilgili siz değilsiniz efendim

CL değeri anakart ve işlemci modeline göre değişmiyor sadece destekleri değişiyor. Bilgisi olmayan adama farklı CL değerinde RAM aldım çalıştı derseniz gider adam da rastgele bir RAM alır onunki siyah ekrana kaldığı zaman sorumlu ben değildim derler.

Bende biliyorum voltaj ve biosdan ayarlayıp farklı CL değer ramleri beraber çalıştırmayı ama bilmeyen kişiye yaptığınız öneri saçma ve savunulacak yanı yok.

Arkadaşın PC'sinin attığı RAM'e göre laptop olduğunu düşünüyorum. Bazı laptop modelleri oldukça seçici olabiliyor bundan dolayı için anakart ve işlemci bilgisi oldukça önemli. Bazı laptopların Hele'de eski modellerin desteklediği RAM sınırı 8gb olabiliyor.

Gigabyte A320M S2H ve R5 1600 kullanıyorum, bilgisayarım masaüstü. Anakartım 3200 MHz'ye kadar destekliyor gözüküyor internet sitesinde.

Elimdeki RAM 3000 MHz ama CL16 ve 1.35V çalışan tüm RAMler 3200 MHz görünüyor piyasada, elimdeki model XPG Gammix D10 da güncel olarak aynı şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı