8 GB RAM Oyun İçin Yeterli mi?

yusuf-bafrali

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayarımda 8 GB RAM mevcut. Yeni çıkacak oyunların çoğu 8 GB RAM istiyor. Ancak bilgisayar boştayken de RAM harcadığı için, 8 GB RAM bana yeterli olur mu? Yoksa 4 GB daha ekleyip 12 GB yapmam gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB ile sorun yaşama devri başladı. Artık yetmiyor, özellikle de Full HD ve üstü çözünürlükte oyun oynuyorsanız. Bazı oyunlar ayar düşürülse bile 8 GB ile oynanmıyor. 4 GB alıp kısa süre sonra yine sınıra ulaşmaktansa 8 GB alın kafanız rahat olsun. Oyunlarda 9.5-10 GB RAM kullanımına ulaşılmışken 12 GB RAM'e sahip olmak da yetmeyebilir, 4 GB eklemek mantıklı değil.

Neden daha fazlası olmasın ki?

Yanlış Bilgilendirme
Anakartınızda 2 tane DIMM yuvası varsa 8 GB yeterli olacaktır oyun için. GTA 5 4K'da 7/8 GB RAM tüketiyor, 1080P'ye inersek 3/4'e düşecektir. RAM Alırken frekansının yüksek, CL değerinin düşük olmasına dikkat edin.

Şöyle söyleyeyim eğer orta seviye bir sistem varsa GPU da ona göre seçildiği için grafikler üst düzey olmadığından RAM kullanımı az oluyor. Fakat grafikler ultraya dönünce RAM kullanımı artıyor ve 8 GB yetersiz kalıyor.

DDR4 8 GB 2133 MHz bir belleğin varsa ve paran var ise (200/300 TL) yanına 16 GB D4 2133 MHz RAM ekle 4/5 yıl kafan rahat olsun.

Yanlışın var Ali ve Recep Abinin GTX 1060 ve RX 470 incelemesini izlersen GTA 5 yaklaşık 6-7 GB harcıyor.

Yanlışın var Ali ve Recep Abinin GTX 1060 ve RX 470 incelemesini izlersen GTA 5 yaklaşık 6-7 GB harcıyor.
6-7 GB harcayabilir ama sisteme kalan kısmı ve açık olan diğer uygulamaları da hesaba katarsak fazlasının bir zararı olmaz ki. RAM çok pahalı bir OEM ürünü değil.

6-7 GB harcayabilir ama sisteme kalan kısmı ve açık olan diğer uygulamaları da hesaba katarsak fazlasının bir zararı olmaz ki. RAM çok pahalı bir OEM ürünü değil.
Ben de orada zaten arkadaşın yanlışını düzelttim ve dikkat edersen takviye RAM gerektiğini kastettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…