8 GB RAM sisteme 8 GB RAM eklemek istiyorun

Bütçe
500

sarparas

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selamlar şu an kullandığım sistem Intel Pentium G4560 3.50GHz, MSI GeForce 1050 Ti OC Edition ekran kartı, Corsair DDR4 8 GB RAM, MSI H110M PRO-VD anakart, bu sistem ile çoğu oyunu sorunsuz şekilde oynuyorum fakat GTA 5 FiveM, CoD: Warzone gibi oyunlarda belli bir süreden sonra kasmaya ve donmalar yapmaya başlıyor ve sistemi geliştirmek istiyorum FiveM oyununda da RAM'ın gerekli olduğunu düşünüyorum ve bir 8 GB daha RAM eklemek istiyorum eklemem mümkün müdür çok bilgim yok bu anakart üstüne direkt sipariş verip bir 8 GB daha ekleyebilir miyim eklersem oyunlarda FPS artışı alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar dostum. Belirttiğin anakart 2133 MHz destekliyor maksimum. Bu bilgilen yola çıkarak 2 farklı RAM önerebilirim;

1. Hi-Level HLV-PC17066D4-8G 8 GB (1x8GB) DDR4 2133MHz RAM.
  2. HyperX Fury 8 GB (1x8GB) DDR4 2133MHz CL14 siyah RAM - HX421C14FB2/8.
RAM anlık işlem hızını arttırır. Örneğin sistemin de arka planda çalışan hizmetler ve diğer programlar olduğunu varsayalım ki var, tek RAM taktığında tüm işlemlerin bir kanalda işlenmesi sisteminde kasma, donma veya anlık kilitlenmelere neden olabilir. Bu yüzden anlık işlenen verilerin hızını ve oyun performansını artırmak adına her zaman 2X RAM öneriyorum. RAM modelini yazarsan daha sağlıklı bilgi paylaşabilirim.

Selamlar dostum. Belirttiğin anakart 2133 MHz destekliyor maksimum. Bu bilgilen yola çıkarak 2 farklı RAM önerebilirim;

1. Hi-Level HLV-PC17066D4-8G 8 GB (1x8GB) DDR4 2133MHz RAM.
  2. HyperX Fury 8 GB (1x8GB) DDR4 2133MHz CL14 siyah RAM - HX421C14FB2/8.
RAM anlık işlem hızını arttırır. Örneğin sistemin de arka planda çalışan hizmetler ve diğer programlar olduğunu varsayalım ki var, tek RAM taktığında tüm işlemlerin bir kanalda işlenmesi sisteminde kasma, donma veya anlık kilitlenmelere neden olabilir. Bu yüzden anlık işlenen verilerin hızını ve oyun performansını artırmak adına her zaman 2X RAM öneriyorum. RAM modelini yazarsan daha sağlıklı bilgi paylaşabilirim.
Corsair DDR4 8 GB Single, FPS artmasa bile oyunda araba kullanırken vb acayip şekilde donuyor bu sorunun giderilmesi benim için yeterli olacaktır. FPS artışı için de işlemci değiştirmek işe yarar mı ?

Tabi ki işe yar fakat yükseltmeye başladığında sadece işlemci değil dar boğaz yapmaması adına ekran kartını ve benzeri parçaları da uygun şekilde yükseltilmesi gerek. Şu an için RAM al ve duruma göre yükseltme yapıp yapmayacağına karar ver. Doların şu anki durumu cep yakar.

Tabi ki işe yar fakat yükseltmeye başladığında sadece işlemci değil dar boğaz yapmaması adına ekran kartını ve benzeri parçaları da uygun şekilde yükseltilmesi gerek. Şu an için RAM al ve duruma göre yükseltme yapıp yapmayacağına karar ver. Doların şu anki durumu cep yakar.
aynen öyle dolar olmuş 7 TL biraz sıkıntıya sokar ilk olarak bir adet daha aynı marka 8GB RAM alıyorum o zaman doğru mudur hocam ? ondan sonra da işlemciyi yükselteyim diyorum çünkü işlemcim baya kötü galiba

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı