8 GB RAM vs 16 GB RAM

RAM miktarı artığı zaman FPS devasa artmıyor. Duruma göre en fazla 5-10 FPS ya artıyor ya da artmıyor.
Sisteme bağlı değişir bazı sistemlerde 20 fps farkı görülüyor.

8'den 16'ya geçince ne olduğunu bilmem ama ben yakın zamanda 4'den 8'e geçtim bayağı bir fark ediyor. FPS bilmem ama sistemin rahatladığını hissediyorsun.

Vallahi hocam artık sistemi aldığım için konuşabilirim. 8'den 16'ya geçince çok fena rahatladım.

Hocam öyle dediniz de MSI Afterburner programında baktım sadece LoL ve MSI Afterburner açıkken 8 GB RAM'den geriye kalan 700MB.

Hocam öyle dediniz de MSI Afterburner programında baktım sadece LoL ve MSI Afterburner açıkken 8 GB RAM'den geriye kalan 700MB.

Aslında oyunun profesyonel oyuncusu değilim ancak yine de 8 GB RAM'in yeterli olacağını düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla Windows 10 (8.1 de olabilir) ve üstü işletim sistemleri RAM kullanımını kendisi otomatik ayarlıyor. Daha performanslı çalışması için bu kadar yüksek RAM harcıyor olabilir. 8 GB RAM yerine 8x2 yapılırsa dual channel çalışacağı için elbette performans artışı olur ama RAM yetersizliğinin söz konusu olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…