8 GB RAM yeterli mi?

Bütçe
20-25 bin

Alp09876

Centipat
Daha fazla  
Şu anda laptop alma aşamasındayım. Laptopun diğer tüm özellikleri ihtiyacımı karsiliyor ama birkac arkadaş 8 GB RAM az 16 al dedi. 8 GB RAM yeterli mi? Ayrıca yetersizse RAM takviyesi için onerdiginiz bir site satıcı vb. gibi şeyler var mı?

Tüm özellikleri karşılıyorsa ve 8 RAM ise 8x1 mi yoksa 2x4 mü onu öğren 8x1 olmasına dikkat et ileride 8x2 yapman açısından daha iyi olur bütçen ne belki daha iyi bir laptop buluruz.

8 GB RAM yetersiz olur. RAM en az 16 GB olmalı ki günümüzde kısmen 16 GB bile yetersiz kalabiliyor. Alacağınız laptopta RAM eklemesi yapabilmek mümkün olmalı. Bunu alacağınız satıcıya kesinlikle sorun. Aynı RAM'den bir tane daha alırsınız. Eğer RAM'i nasıl takacağınızı bilmiyorsanız laptopunuzun teknik desteğinden taktırabilirsiniz. Siz hiç uğraşmayın. Belki garanti dışı kalmasına sebep olabilirsiniz.

Şu anda laptop alma aşamasındayım. Laptopun diğer tüm özellikleri ihtiyacımı karsiliyor ama birkac arkadaş 8 GB RAM az 16 al dedi. 8 GB RAM yeterli mi? Ayrıca yetersizse RAM takviyesi için onerdiginiz bir site satıcı vb. gibi şeyler var mı?
Günümüzde 16 GB RAM yeterlidir, birçok program ve oyunlarda standart hale gelmiştir. Sisteminizin gücüne ve yapacağınız işe göre bu miktar artabilir veya fazlası gereksiz olabilir. Mesela benim laptobum baya eski Windows 10'u stabil çalıştırabilmesi için 4 den 8 e yükselttim şu an yetiyor. Ama 16 yapmam gereksiz olurdu çünkü ekran kartım, işlemcim vs. 16 RAM'in hepsini kullanabilecek iş gücüne sahip değil.

Demem o ki; önce anakartınızın desteklediği RAM miktarına, sonra sistemin gücüne bakınız. Ayrıca Dual Chanel olmasına dikkat ediniz.

Donanım işimi gorecek şekilde 12. nesil i5 ve RTX 4050 var. 1 TB SSD'si de var.

Bu cihaz dimi?😃
Al geç. RAM yükseltirsin sonra.

Bu cihaz dimi?😃
Al geç. RAM yükseltirsin sonra.
Evet, teşekkürler. 😉😉

Technopat Haberler

Geri
Yukarı