Merhabalar, sistemimde ani FPS düşmeleri meydana geliyor. 8GB 3000MHz RAM, R5 2600 işlemci.
Acaba bir uyumsuzluk mu var? Ya da RAM mi yetersiz anlayamadım. Watch Dogs 2 oynarken Uplay'den şöyle bir uyarı aldım.
Aynı RAM'den bir adet daha aldım sorun çözüldü beyler. Watch Dogs 2 8GB Ram iken default ayarlar olarak HİGH görünüyordu. RAM 16 olduktan sonra default ayarları ULTRA olarak görünüyor. FPS 15-20 FPS kadar farklılık gösterdi.
Maalesef 8 GB RAM devri bitti. Ben de APU sistem kullanıyorum ve RAM'im 8 GB bu sorunu R6'da çok yaşıyorum. En yakın zamanda bir adet daha 8 GB RAM almayı düşünüyorum.
Oyun için yeterli elbet ancak RAM kullanan bir çok yer bulunuyor ve sen oyundayken farklı uygulamalar da RAM kullandığı için oyuna ayrılan RAM miktarı yeterli gelmiyordur. 8 GB'ın tamamı kullanılabilir durumda mı ?
Zaten masaüstündeyken normal kullanımda WİN10'da 4 GB RAM kullanılıyor. Yani benim PC'de öyle. Oyuna girdiğimde 9 - 9,5 GB'lara vuruyor. LOL, CS GO gibi oyunlarda 8 GB RAM yeterli iken diğer yüksek bütçeli ve yüksek grafik kaplamalarına sahip oyunlarda tamamen yetersiz.