Çözüldü 8 GB RAM Yetersiz mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

canerky.art

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Merhabalar, sistemimde ani FPS düşmeleri meydana geliyor. 8GB 3000MHz RAM, R5 2600 işlemci.
Acaba bir uyumsuzluk mu var? Ya da RAM mi yetersiz anlayamadım. Watch Dogs 2 oynarken Uplay'den şöyle bir uyarı aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı RAM'den bir adet daha aldım sorun çözüldü beyler. Watch Dogs 2 8GB Ram iken default ayarlar olarak HİGH görünüyordu. RAM 16 olduktan sonra default ayarları ULTRA olarak görünüyor. FPS 15-20 FPS kadar farklılık gösterdi.
Az önceki arkadaş ram den değil diyordu. Ram alacağım zaten bir kaç haftaya kadar. Düzelir umarım.
Kesin bir bilgi vermedim ama oyun 8GB destekliyormuş. Videoda görüldüğü gibi pek fark yok 8GB ile 16GB arasında. Sonuç olarak 16GB size zarar değil yarar katacaktır.

8GB yetmiyor diyorsunuz yani. 16 yaptıktan sonra takılmayı kesti mi ?

Yanlış Bilgilendirme
Attığınız fotoğrafta RAM'ler 1500 MHz'de çalışıyor gözüküyor, onu 3000'e çıkarırsanız faydası olur.

Yeni 1903 sürümünde artık yarısı görünüyor MHz'ler 2 ye bölünüyormuş.

BIOS'da "Advanced Memory Settings" kısmında toplam RAM hafızası olarak 8192 MB tam olarak görünüyor mu, bunu BIOS'tan kontrol eder misiniz. Bu uyarı mesajında arka planda RAM 'ın başka kaynaklarca da kullanıldığı ve daha düşük sistem ayarıyla bu sıkıntının azalabileceği belirtilmiş. Ancak
8 GB ek RAM alacaksanız eğer, bu hem geri plandan bazı programları kapatmamanız hem düşük sistem ayarlarına bu oyunu getirmeden ve 8-16 GB RAM gereksİnmesi olan tüm oyunları rahatça oynamanızı sağlayacaktır. Çift kanallı (2) RAM kullanabilmek oyunlar için her zaman daha iyidir.
Kolay gelsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…