8 GB RAM yüksek grafikler için yeterli midir?

Üstadı'm

Decapat
Üst düzey ekran kartı ve işlemciye sahip olan bir sistemde RAM 8 GB ise ve arkada oyun harici başka program çalıştırılmazsa 8 GB RAM bir oyunda yüksek grafik ayarlarında oynamak içn yeterli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı büyük yapımlarda yetersiz kalacaktır. Yeni oyunların pek çoğunda önerilen ayarlarda 16 GB Ram yazıyor.

Örneğin PUBG'nin yer yer 8GB'ı geçtiğini görüyoruz. Bu oynadığın çözünürlüğe vesaire de bağlı. Bahsettiğin kadar üst düzey bir sistemde 1080P oynayacağını sanmam. 2K ve 4K'da sıkıntı yaratacaktır kesin.

Bazı oyunlarda yetersiz. Mesela Pubg ultra ayarda 10GB Ram yiyor. 16 almakta fayda var artık

Şuan parmakla sayılacak bir kaç oyun dışında evet yeterli ama önümüzdeki 2 3 yıl içinde 16gb artık standart hale gelir.

Aslında Ram fiyatları ucuzken almanız lazım bu Taiwan'lı Ram üreticileri işin suyunu çıkarmaya müsayitler. Geçen yıllarda biliyorsunuz sel oldu deprem oldu diyip Ram fiyatlarını uçurmuşlardı. 8 GB Ram ler 500' e falan satılıyordu.

8 GB yetersiz her türlü en basitinden oyundayken alt-tab yapıp Chrome açayım diyorsun Pc kasılıyor. Ben 16 ya çıkardım rahat ettim şu an Pc yağ gibi çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüz şartlarında artık yeterli değil. Günümüze kadar 8GB standart olarak görülürken artık standart denilen kavram 16GB'a doğru kaymaya başladı.

Bende 8gb ram vardi bf1 oynarken arkada Chrome bile açamıyorum 8 daha ekledim sorun çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…