8 GB RAM'de kullanılabilir 3 GB kullanılabiliyor

Emir34

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, PC'de 8 GB RAM takılı ama kullanılabilir 3GB gözüküyor. Bilgisayarı açarken BIOS'tan ayar yapıyorum sorun düzeliyor, bilgisayarı tekrar kapatıp açtığımda eski haline geliyor. Bunun kalıcı bir çözümü var mı yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun eğer çözülmediyse klavyenizden Windows+r tuşlarına aynı anda basılı tutun karşınıza çaıştır penceresi gelecek. Buraya (msconfig) yazın ve enter tuşuna basın karşınıza sistem yapılandırması gelecek. Burada önyükleme kısmına gelin ve gelişmiş seçeneklere tıklayıp belek üst sınırınının tikini açıp buraya (8192) yaz tamam de uygula de ve son olarak bilgisayarını yeniden başlat. Aynı sorunu bende yaşamıştım bu yöntemle çözdüm. Umarım sorunun çözülür.

Sorun eğer çözülmediyse klavyenizden Windows+r tuşlarına aynı anda basılı tutun karşınıza çaıştır penceresi gelecek. Buraya (msconfig) yazın ve enter tuşuna basın karşınıza sistem yapılandırması gelecek. Burada önyükleme kısmına gelin ve gelişmiş seçeneklere tıklayıp belek üst sınırınının tikini açıp buraya (8192) yaz tamam de uygula de ve son olarak bilgisayarını yeniden başlat. Aynı sorunu bende yaşamıştım bu yöntemle çözdüm. Umarım sorunun çözülür.
Dediğinizi yapıyorum ama yeniden baslatinca tekrar eski haline geliyor

BIOS ayarlarında "Memory Remap Feature" var mı? Varsa bunu enable yapıp deneyin.
Bu kısmıda yapıyorum aynı şekilde sorun düzeliyor ama bilgisayarı kapattığımda ayar kendi kendine sıfırlanıyor yani sürekli buraya girip bu ayarı yapmam gerekiyor

Dosya Ekleri

• 1662884602906655790361560529115.jpg
    1662884602906655790361560529115.jpg
    275,6 KB · Görüntüleme: 28
Sen anca velet kandır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı