8 GB RAM'ı 16 GB yapmak

• Konuyu başlatan Shai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 784

Shai

Hectopat
Merhaba, elimde bu RAM var 1 tane daha alıp 16 GB yapmak istiyorum ancak stoklarda yok o yüzden sanırım başka 8 GB RAM almak zorundayım, herhangi farklı bir modelin 3600 MHz RAM'ını alsam ikisini aynı anda kullanabilir miyim? Dikkat etmem gereken bir konu falan var mı?

Bir sıkıntı olmaz ama MHz hızının yanında CL ve V değerleri de önemli. CPU-Z ile SPD ve Memory sekmelerini atar mısınız?

Merhaba, elimde bu RAM var 1 tane daha alıp 16 GB yapmak istiyorum ancak stoklarda yok o yüzden sanırım başka 8 GB RAM almak zorundayım, herhangi farklı bir modelin 3600 MHz RAM'ını alsam ikisini aynı anda kullanabilir miyim? Dikkat etmem gereken bir konu falan var mı?

Yani özelikler aynı olmalı markanın aynısı olcak diye bir şey yok ama bakın altını çiziyim özelikler aynı olmalıdır.

Kullanırsınız fakat uyumlu çalışmak için örnek 1 tane 3200 MHz biri 3600 MHz ikisi de 3200 MHz'de çalışır.

Son düzenleme:
Benim Laptop'umda 4 GB lehimli RAM vardı, ben yanında 16 GB ilave RAM taktım ve şans eseri Dual channel olarak çalıştı, ancak bire bir aynı marka ve model RAM'lerin farklı tarihlerde alınanlarında versiyon farkı sebebi ile Dual channel çalışmaması ki bu performans artışının önüne geçer, sistemin stabil olmamasına varan sorunlara yol açabiliyor. Şahsi olarak aynı RAM'i ikinci elde araştırmanızı ya da 16'lık bir kit alarak elinizdeki eski RAM'i satmanızı öneririm.

Evet hocam şimdi farkettim bende. Düzenledim mesajımı.
Çokta seçenek yok gibi hocam. Bulunabilirse 2.el alınabilir. Bu var ama pahalı gibi.

Çokta seçenek yok gibi hocam. Bulunabilirse 2.el alınabilir. Bu var ama pahalı gibi.
Katılıyorum hocam farklı RAM takıp uyumlu çıkması biraz da şans işi. İşi şansa bırakmaktansa bulunursa temizi aynı RAM'in 2. eli alınabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı