8 GB RAM'i 8+4 yapmak mantıklı mı?

doğuhanN

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar öncelikle, laptopta 8 GB RAM bulunmakta. 2 adet RAM yuvam var; ben bunu diyorum ki 8+4 yapayım, toplamda 12 GB. Sizce bu ne kadar mantıklı veya yapılmalı mı? Önerileriniz benim için önemli. Ve şuna bakarsanız eğer, 8 GB RAM'den bana kalan 3GB cep harçlığı gibi 😕

1615737527461.png

Dosya Ekleri

• 1615737452331.png
    1615737452331.png
    67,2 KB · Görüntüleme: 68
Selamlar öncelikle, laptopta 8 GB RAM bulunmakta. 2 adet RAM yuvam var; ben bunu diyorum ki 8+4 yapayım, toplamda 12 GB. Sizce bu ne kadar mantıklı veya yapılmalı mı? Önerileriniz benim için önemli. Ve şuna bakarsanız eğer, 8 GB RAM'den bana kalan 3GB cep harçlığı gibi 😕

Eki Görüntüle 922130

Yapamazsın çünkü zaten 2 tane RAM soketinde dolu. Yani 4+4 çift kanal RAM'in var. RAM yükselticeksen 8+8 yapmanı öneririm

Eki Görüntüle 922130

8+4 önermiyorum bence 8+8 yapın.

Sistem iyi değil diyorsunuz eğer dahili GPU kullanmıyorsunuz 8 GB RAM fazlasıyla yeter. RAM'e para yatıracağınıza diğer parçaları yükseltmeni tavsiye ederim.

After Effects, Premiere Pro gibi programlar kullanıyorum render alırken olsun önizleme yaparken olsun 8 GB işime yaramıyor 10 dakikada bitireceğim işi 30 dakikada bitiriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı