Çözüldü 8 GB RAM'in 5.95GB'ı kullanılabilir

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emn3435

Decapat
Merhaba. 8 GB RAM kullanıyorum ama kullanılabilir 5.95GB diyor. İllaki birazını kullanacak ama 8 GB'den 5.95GB'ye düşmesi normal mi?
Sistem: Laptop / Ryzen 7 3700U MX230 ekran kartı 8 GB RAM 512SSD bir de işlemcinini kendi RX Vega 10 ekran kartı.

1639249227128.png

Çözüm
U serisi işlemciler dahili ekran kartının VRAM'i için RAM'den kullanır ve 2 GB olur bu genellikle normal keşke h serisi ya da 16 GB RAM'li bir laptop alsaydınız.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bilgisayar özelliklerini üst kısımda yazmıştım. Bu bilgilere göre bu bilgisayarda 6 GB RAM sıkıntı çıkarır mı yani performans düşüşü yaşar mıyım? RAM yükseltmesi yapmalı mıyım sizce?

Bence yapabilirsiniz 6 GB RAM'iniz var sonuçta 2 GB ekran kartınız var gibi düşünün.

Apu işlemciler ekran kartı belleğini ram'den karşılar o yüzden 5.95gb kullanılabilir 2gb'lık kısım apu için ayrılıyor.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. 👍
Keşke apu olmayan işlemcili bir laptop tercih etseydiniz.
Bu bilgisayarı normal fiyatından alt bir seviyede almıştım. Yani aldığım fiyattaki bilgisayarların hepsinde harici olmayan sadece dahili laptoplar satılıyordu.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. 👍

Bu bilgisayarı normal fiyatından alt bir seviyede almıştım. Yani aldığım fiyattaki bilgisayarların hepsinde harici olmayan sadece dahili laptoplar satılıyordu.
O zaman iyi yapmışsınız eğer ram konusunda oyunlarda sıkıntı yaşadığınızı düşünüyorsanız belki yükseltirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı