Çözüldü 8 GB RAM'li bilgisayarın sadece 6 GB'ı kullanılabiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

steelgood

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu konuda çok bilgim yok o yüzden böyle konu açtım. Laptopu 8 GB RAM 256 GB SSD adı altında aldım fakat 6 GB RAM'ini kullanabiliyorum. Telefonlarda olduğu gibi 2 GB RAM'i ekrana falan mı veriyor anlamadım ama 8 GB'ın hepsini kullanma şansım yok mu, nerede benim 2 GB RAM'im ?

Çözüm
Cihaz adı: DESKTOP-562NUCV
İşlemci: AMD Ryzen 3 5300U with Radeon Graphics 2.60 GHz.
Takılı RAM: 8 GB kullanılabilir (5, 85GB)
Sistem modeli: 82KD.
Sistem türü: X64-based PC.
Lenovo V15 G2 ALC 8 GB RAM 256 GB SSD.

Dediğim gibi AMD APU o kadar RAM araklamış sistemden. Oyun oynamıyorsanız veayarı varsa BIOS içinden kullanım miktarı azaltılabiliyor. BIOS içinden ayarları kurcalayıp UMA Graphic Size veya UMA Buffer Size olarak ayar var mı bakar mısınız? Varsa 1GB veta 512MB yapabilirsiniz oyun oynamıyorsanız. Ayarı yoksa azalmaz.
Laptop modeli nedir? Bu kadar tüketen şey muhtemelen AMD APU çıkar. İşlemciniz ve tam model kodunu yazarsanız yardımcı olayım.

Laptopta 2 GB RAM'i dahili ekran kartına veriyor. Kardeşimin bilgisayarında da öyle 8 GB 6.2 olarak gözüküyor.

Laptop modeli nedir? Bu kadar tüketen şey muhtemelen AMD APU çıkar. İşlemciniz ve tam model kodunu yazarsanız yardımcı olayım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dediğim gibi AMD APU o kadar RAM araklamış sistemden. Oyun oynamıyorsanız veayarı varsa BIOS içinden kullanım miktarı azaltılabiliyor. BIOS içinden ayarları kurcalayıp UMA Graphic Size veya UMA Buffer Size olarak ayar var mı bakar mısınız? Varsa 1GB veta 512MB yapabilirsiniz oyun oynamıyorsanız. Ayarı yoksa azalmaz.

Çözüm
Hocam benden tavsiye ellemeyin. Bende de aynı 8 GB RAM var ama 6 GB RAM kullanabiliyorum ayarlardan onu değiştirdim yeşil ekran yedim. Sadece format ile düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aslında oyun için o RAM'i istiyordum O zaman hiç ellemeyeyim aşağıda ki abinin dediği gibi. Çok kurcaladım integrated Graphics, yonga seti falan hiçbir şey yok BIOS'umda. Regedit'ten de denedim olmadı. Oyun oynayacağım için ellemem gerekiyor sanırım.

Evet, oyun oynuyorsanız önermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…