8 GB Raspberry Pi 4 Modeli Duyuruldu

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
8 GB Raspberry Pi 4 Modeli Duyuruldu
8 GB Raspberry Pi 4

Raspberry Pi 4 için bundan böyle 8 GB RAM seçeneği de sunuluyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında duyurulan Raspberry Pi 4 sadece 1 GB, 2 GB ve 4 GB RAM seçenekleri ...

Devamı: 8 GB Raspberry Pi 4 Modeli Duyuruldu
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Pi sevdalılarına ya da onlarca Pi kullanarak server kuranlara güzel haber. :) 4 GB modeli var bende. RAM'den önce Type- C portu daha işlevsel hale getirilmeliydi. Micro HDMI yerine Type - C üzerinden görüntü aktarımı yapmak çoğu kişi için daha rahat olurdu.

RAM verdikçe veriyorlar. Zero modeliyle devam:(
Aslında Zero modeli de yetiyor. Zaten temel amacı çocukları eğitmekti bu setin, çıkış amacı yani.

Ama öyle hastaları çıktı ki Raspberry'nin, zaten platform da müsait, her şey yapılabiliyor artık. :)

Artık Raspberry düşük tüketimli bir bilgisayar olabilecek bana göre.
İçerisine Windows 10 IoT Core kurulabilmesi ayrı bir güzellik.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Chefchaouen Debian ile kullanmak daha mantıklı oluyor Windows'a göre. IoT için kullanılacaksa CLI bile kurulabilir, Node Red tarzı çözümler kullanılmayacaksa.

Zaten yüksek işlem için kullanacaklar genelde stack olarak kullanıyor, clustering için de:

d7f04e48e9a07182dea3c1e2277a727c.jpg

@Chefchaouen debian ile kullanmak daha mantıklı oluyor Windows'a göre. Iot için kullanılacaksa clı bile kurulabilir, Node Red tarzı çözümler kullanılmayacaksa.

Zaten yüksek işlem için kullanacaklar genelde stack olarak kullanıyor, clustering için de:

Eki Görüntüle 579090

Hocam ben 1 seneye yakın derslerimi model 3'a+ ile hallettimi yani ev kullanımı için olduğundan ve Windows'a alışık olduğumdan kurdum geliştirmek amaçlı değildi. :)

@ibrahim zdemir bilmiyorum 512MB RAM vardı sanırım ben rahatlıkla kurmuştum ama şu an normal Windows 10 sürümü kurulu bu bilgisayarda onu sadece idarelik almıştım.
@Chefchaouen debian ile kullanmak daha mantıklı oluyor Windows'a göre. Iot için kullanılacaksa clı bile kurulabilir, Node Red tarzı çözümler kullanılmayacaksa.

Eki Görüntüle 579090

Bunlardan fazla fazla alıp kullananı görmüştüm ne işe yarıyor acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı