8 GB VRAM 2025'te yeterli mi?

2 yıl sonra 6000 serisini alabilecek bir sebep olsun diye. Kimse almasa bu 8 GB kartları AMD'ye yönlenseler böyle yapamazlar.
NVIDIA tarafında kullanıcıları tutan bazı özellikler var. Yine de ihtiyacını görenler zaten AMD alıyor.

Bahsettiğin oyunlarda sorun yok, denediniz galiba bu kadar emin konuştuğunuza göre. Hadi onu geçtim Metro Exodus ve Shadow of the Tomb Raider oyununu 4 GB Vram ile ve ayarlar ile oynayarak sıkıntısız oynamıştım.

5060 8 GB çıkması gerçekten fiyasko, en az 12 GB çıkmalıydı. Ama klasik Nvidia maalesef. 8 GB şu an için yeterli diyebiliriz, bazı oyunlarda sorun çıkarıyor ki optimizasyon özürlüsü oyunların çoğaldığı bu devirde gayet normal.

2K/4K Ultra ayarlarda yetersiz kalıyor.

QHD icin ve UHD gaming icin yetersiz. FHD icin yeterli, ancak cogu oyun icin sınır VRAM denilebilir.

Kart zaten giriş segment 1080p kartı. 2K ve 4K Ultra da bir zahmet yetersiz kalsın. 4K Ultra oynayacak adamın bir kere 4060 ile işi ne.
4060 değilde 4060 ti denilen kart 2k açabiliyor, fakat 8gb vram buna izin vermiyor. Buna ne diyeceksiniz?

4060 değilde 4060 ti denilen kart 2k açabiliyor, fakat 8gb vram buna izin vermiyor. Buna ne diyeceksiniz?
8 GB Vram bulunmasını desteklediğimi zannediyorsunuz herhalde. O kartla 2K ve 4K tam performans yeterli alınamaz. Ben 8 GB Vram 2K da götürür falan dediğimi hatırlamıyorum. Ve bu iki kart genelde 1080p çözünürlükte değerlendirilir.

Forumu bırakıp biraz kitap okuyun. 2K çözünürlükte 60 FPS verebilecek bir kart iken, VRAM yüzünden hem tam performans veremiyor hem de ağır oyunlarda drop yiyor. Eğer bu karta 12 GB konulmuş olsa böyle sorunlar yaşanmazdı. Örnek olarak kendi kullandığım 6700XT, 12 GB ve 4060 Ti ile aynı güçteler, 4060 Ti'ın 2K ayarda drop yediği yerde ben yağ gibi oynuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…