8 GB'tan 16 GB'a RAM yükseltince FPS artar mı?

Evet FPS değerin artar BF, PUBG tarzı RAM isteyen yeni oyunlarda.

Ama bence anakartın destekliyorsa 3000 MHz ile yenile RAM'leri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi verme arttırmaz.

Buna benzer birçok video bulabilirsiniz Youtube'da. Oyun RAM'i çok harcıyorsa (8 GB üzeri) FPS artıyor. Dual channel avantajı da ortaya çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkinci el harici herhangi bir işlemci almanıza değmez. Çünkü 7. nesil işlemciler de İ5 hem stoklarda yok ve pahalı hemde 4 çekirdek ve 4 thread bir işlemci olduğundan ileride yetersiz kalabilir. O ekran kartını tam besler şüphem yok ama ilerisi için düşünüyorsanız o işlemci elde çöp kalacaktır. En kötü işlemci ve anakartıp satıp yeni işlemci ve anakart alınabilir.

Bu videoda ki 4 GB ile 16 GB RAM arasındaki performans farkı ortalama 4-5. En nihayetinde bu dönemde 4 GB RAM'da alınmaz. 8 GB ve üzeri harcayan oyunlarda ne kadar vardır o da tartışılır. Ama Ram MHZ değeri İntel değil de AMD işlemcilerde çok etkilidir. Onun haricinde RAM bellekler oyun anlamında ani FPS düşmeleri ve dropları engellemektir.

Benim ani FPS düşüşlerim falan yok sadece artmasını istiyorum ben bu anakarta 7400 7700 6600K gibi işlemcileri takabileceğim o zaman ama onlarında fiyatları uçuk işin garip tarafı ikinci elleride uçuk peki benim anlamadığım benim bu anakartım 6. nesilmi yoksa 7. nesilmi 6600k yada 7400 7700 bunların hepsini bu anakart ile çalıştırabilirmiyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…