8 GB'tan 16 GB'a RAM yükseltince FPS artar mı?

Sadece 4-5 değil. AAA oyunlarda daha fazlasını da verir. Hem Dual channel farkı hem de oyunun rami sömürmesinden. Meselemiz MHZ değil zaten, aynı MHZ deki rami 2 tane takmak. Üstte arkadaş bi video daha koymuş, izlersiniz.

Dual Channel ile daha fazla veri taşıyacağınız için FPS değerlerinizde bir artış olacaktır.

Bugün bizzat yaşadığım olayı anlatacağım.
Sistemim i7 8700 GTX 1070Tİ 1080p'de kullanıyorum ve 8GB 2666MHZ RAM ile birlikte.
Ekran kartı kullanımı %85-90 civarındaydı nadiren %95 oluyordu. %60-50 görüyordu.
Ben de biraz araştırdım ve single vs dual RAM arasında nerdeyse %15-20 fark var. Benim gözlemim bu şekilde.
Hemen tabi hx426c16fb2/8 kodlu bir adet daha RAM aldım Amazon üzerinden. Cumartesi satın aldım bugün sabah geldi. Bilgisayarıma taktım ve PUBG'ye girdim.
En düşükte 150FPS rahat gördü çok şaşırdım. Oyuna da güncelleme gelmişti onun da etkisi olmuştur mutlaka. Ultra ayarlarda 100FPS civarında %95 kullanım oranıyla beni tatmin etti.

Konuyu hortlattığım için çok özür diliyorum hocam @DoctorSpeedy , çok acil kingston hx426c16fb2/8 modelini arıyorum sizde bulunmakta mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…