8 ila 10 bin TL 3D Yazıcı önerisi

286313

Kilopat
Makaleler
3
Merhaba,

Bir süredir 3D yazıcılara bakınıyorum ve bir adet edinmek istiyorum. Ortalama 8 ila 10 bin TL'lik bir bütçem var.
Bir kâr beklentim veya ticari amacım yok, sadece kendi projelerimde kullanacağım. Dolayısıyla çok profesyonel bir ürün aramıyorum, sanıyorum ki bütçem de bunu kendi kendine belli ediyordur.

Konularda gezindiğim kadarıyla

• Bambu Lab A1 mini,
  • Ender 3 S1,
  • Ender 3 V3 SE
önerilmiş.

Farklarına pek hakim değilim, hangisinin amaçlarıma uygun olduğunu da dolayısıyla bilmiyorum.

Benim dilediğim tek bir şey var, çıktılarda bir sorun yaşamamak.
Yalnızca prototip olacağı için filament materyali benim için önemli değil, hangisinde daha iyi bir sonuç alacaksam onu kullanırım. Belki birazcık sağlamlık makbule geçer.

Bugüne dek bir proje için lazım oldu ve Anycubic 4 Max kullandım erişimim olduğu için.
Yeri geldi nozzle bozuldu, mecburen değiştirdik. Yeri geldi tabla ayarını kendi kendine sıfırladı, A4 kağıdı arayıp tekrar kalibre ettik. Yeri geldi baskının ortasında filament havada uçuşmaya başladı, plastik bir tabla da kullanmadığımız için hepsini kazımak zorunda kaldık.
Bir de kapalı olmasına rağmen yaklaşık 30m2 odanın içerisinde camlar kapalı duramıyorduk, Aralık'ın ortasında camlar açık oturduk bir proje uğruna.
Lafın kısası, iğrenç bir deneyimdi.

Bunları yaşamasam benim için kâfi.

Alışveriş sitesi olarak, anladığım kadarıyla, bu ürünlerin pazarı pek Amazon, HepsiBurada gibi siteler değiller. Öneride bulunurken bildiğiniz, sorun yaşamayacağım bir sitenin fiyatını baz alırsanız çok sevinirim.
En az 3 taksit ise harika olur. Eğer vade farksız 6'ya kadar çıkıyorsa bütçemi de arttırabilirim.

Önerileriniz için teşekkür ederim.

Pek tecrübeli değilim, hobi amaçlı 1 hafta önce BambuLab A1 siparişi verdim henüz gelmedi. Benim kriterlerim de bu şekildeydi. Yorumlara göre Bambulab Endere oranla daha sorunsuz ancak fiyatı daha pahalı. MetatechTR'den aldım ben, Bambulab Türkiye distribütörüymüş, 3 taksit yapılıyor ama 6 yoktu. A1 mini alacaktım fakat 18x18x18cm ölçülerinde basılabiliyormuş en fazla, basmak istediğim bir şey vardı bunu aşan o yüzden 25x25x25cm basan A1'i aldım. A1 Mini'yi tercih etmeden önce bunu da düşünmek gerek bence.

Sorun yaşamayacaksam daha fazlasını vermeye razıyım. Sadece aklımdaki düşünce şu:
Ender'i daha önce çok kez duydum ancak BambuLab'ı daha bugün duydum. Eğer birçok kişi de benimle aynı bilgi birikimine sahipse Ender'in satışı da daha fazla olduğu için sorun yaşayan insanlara daha sık denk geliyor olabiliriz. Almadan önce yurt dışındaki pazar yorumlarına bakmak faydalı olur gibi geliyor.

Ve dediğiniz sitede Bonus & World hariç her kartta vade farksız 6 da yapıyorlarmış, değerlendirilebilir.

Teşekkür ederim tekrardan.

Merhaba,

Ender 3 S1 artık eski bir model olduğu için tavsiye etmiyorum. Ender 3 V3 SE de gerek hız gerekse donanım açısından beklentilerinizi karşılamayabilir; özellikle ELEGOO Neptune 4 ile kıyaslandığında geride kalıyor. ELEGOO Neptune 4 veya Neptune 4 Pro modellerini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ayrıca, Bambu Lab yazıcıları da oldukça iyi performans sunuyor; otomatik tabla hizalaması, kamerası gibi gelişmiş özelliklere sahip. Ancak, fiyatları yüksek(En ucuz mini modeli bile 10.000TL) ve daha çok kapalı bir ekosisteme sahip oldukları için özelleştirme ya da yükseltme yapmak istediğinizde sınırlamalarla karşılaşabilirsiniz. Eğer yükseltme veya özelleştirme sizin için önemliyse, ELEGOO daha uygun bir seçenek olacaktır.

Camların kapalı duramaması gibi bir sorununuz varsa, bu durumu yalnızca etrafı kapalı bir yazıcıyla çözebilirsiniz. Örneğin, Creality K1 modeli bu tür durumlar için idealdir. Bu yazıcıda hava tahliyesi için bir boru sistemi kurarak doğrudan camdan dışarı hava verebilir ya da yazıcının yerleşik filtre sistemini kullanabilirsiniz. Ancak bu tür yazıcıların fiyatları bütçenizi bir hayli aşabilir.

Diğer sorunlarınıza gelince, bunlar neredeyse tüm yazıcılarda karşılaşabileceğiniz standart problemler. Zaman zaman nozzle değiştirmeniz, hatta hotend'in içini açıp temizlik yapmanız gerekebilir. Bu bakım işlemlerinden kaçış pek mümkün değil.

Sonuç olarak, Bambu Lab yazıcıları üstün özelliklere sahip olsa da yüksek fiyatları ve özelleştirme sınırlamaları nedeniyle bütçenize uygun bir seçenek olmayabilir. ELEGOO Neptune 4/Pro veya plus/max modeli ise fiyat/performans açısından oldukça iyi bir tercih olacaktır.

Son düzenleme:
Hocam forumda sürekli Bambu Lab öneriyorum çünkü çok acı çektim . İlk Two trees Bluer ile başladım gerçekten hayatımda aldığım en kötü karar olabilir. Burnumdan getirdi. Sonra sorunsuz olacağını umarak Ender 3 V3 SE aldım ama Two trees Bluer'dan göre çok daha iyi olsa da maalesef bunda da bir sürü sorun yaşadım. Bu yüzden Bambu sipariş ettim.

Bambuyu az duymanızın sebebi yeni bir marka olması Creality Ender serisi yıllardır piyasayı domine ediyor ama Bambunun çıkışıyla beraber bir kaç yıl içerisinde Bambuya gerçekten rakip olabilecek yazıcılar çıkaramazlarsa tarih olurlar. Şuan kesinlikle Bambu varken Ender serisi dahil başka hiçbir markanın yazıcısı alınmaz.

Hocam indirim bitmeden alın yazıcıyı ama 2 haftadan önce ulaşmaz bilginiz olsun. Ben 3 hafta önce sipariş verdim hala gelmedi.

Bütçeye göre o bütçe mini olur daha fazla dersen A1 daha iyi olsun dersen k1c daha iyi olsun dersen k2 plus geliyor tabi bunlar bütçe meselesi

Bütçeye göre o bütçe mini olur daha fazla dersen A1 daha iyi olsun dersen k1c daha iyi olsun dersen k2 plus geliyor tabi bunlar bütçe meselesi

K1 serisinden başı yanan çok. Onun yerine ihtiyaca göre P1P ile P1S arasında seçim yapılır daha iyi.

Bir cihaza o kadar para veripte saçma sapan sorunları ile uğraşmayı insan kendine yedirememeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…