Merhaba,
Bir süredir 3D yazıcılara bakınıyorum ve bir adet edinmek istiyorum. Ortalama 8 ila 10 bin TL'lik bir bütçem var.
Bir kâr beklentim veya ticari amacım yok, sadece kendi projelerimde kullanacağım. Dolayısıyla çok profesyonel bir ürün aramıyorum, sanıyorum ki bütçem de bunu kendi kendine belli ediyordur.
Konularda gezindiğim kadarıyla.
- Bambu lab A1 mini,
- Ender 3 s1,
- Ender 3 V3 SE.
Önerilmiş.
Farklarına pek hakim değilim, hangisinin amaçlarıma uygun olduğunu da dolayısıyla bilmiyorum.
Benim dilediğim tek bir şey var, çıktılarda bir sorun yaşamamak.
Yalnızca prototip olacağı için filament materyali benim için önemli değil, hangisinde daha iyi bir sonuç alacaksam onu kullanırım. Belki birazcık sağlamlık makbule geçer.
Bugüne dek bir proje için lazım oldu ve anycubic 4 Max kullandım erişimim olduğu için.
Yeri geldi nozzle bozuldu, mecburen değiştirdik. Yeri geldi tabla ayarını kendi kendine sıfırladı, A4 kağıdı arayıp tekrar kalibre ettik. Yeri geldi baskının ortasında filament havada uçuşmaya başladı, plastik bir tabla da kullanmadığımız için hepsini kazımak zorunda kaldık.
Bir de kapalı olmasına rağmen yaklaşık 30 M.2 odanın içerisinde camlar kapalı duramıyorduk, aralık'ın ortasında camlar açık oturduk bir proje uğruna.
Lafın kısası, iğrenç bir deneyimdi.
Bunları yaşamasam benim için kâfi.
Alışveriş sitesi olarak, anladığım kadarıyla, bu ürünlerin pazarı pek Amazon, Hepsiburada gibi siteler değiller. Öneride bulunurken bildiğiniz, sorun yaşamayacağım bir sitenin fiyatını baz alırsanız çok sevinirim.
En az 3 taksit ise harika olur. Eğer vade farksız 6'ya kadar çıkıyorsa bütçemi de arttırabilirim.
Önerileriniz için teşekkür ederim.