Merhabalar, iyi forumlar. İndirme hızım dün 800 kb/s iken bugün 345 kb/s oldu. 8 Mbps paketin olması gerekeni 1 mb/s. Ama 800 kb/s'yi anlarım da ~350 kb/s hız nedir ya?
AKK'de kalktı. Babam TTNET'ten Vodafone'a geçti. Geçtiği zamanı hatırlamıyorum ama yakın zamandı çok geçmedi ve AKK olmaması gerekiyor diye düşünüyorum.
Upload hızından hiç bahsetmiyorum bile.
Bu arada başına buyruk hareket eden bir babam var. Başına buyruktan kasıt parasına göre yani atıyorum 70 TL'ye 16 Mbps paket vardır bir de 65 TL'ye 8 Mbps paket vardır gider 8 Mbps paketi alır. Amaç internet var mı? Var bitti.
Tamamını alamazsın. 8Mbps hızla 4-5 civarı bir şey gelir genelde speedtestte, 3 almışsın başka birisi daha kullanıyorsa interneti o an bu değerler normal. Hat max 9 kaldırıyor demişsin. Tam olarak neyi sorduğunu anlayamadım o yüzden
Tamamını alamazsın. 8Mbps hızla 4-5 civarı bir şey gelir genelde speedtestte, 3 almışsın başka birisi daha kullanıyorsa interneti o an bu değerler normal. Hat max 9 kaldırıyor demişsin. Tam olarak neyi sorduğunu anlayamadım o yüzden
Yorumun için teşekkür ederim. Sormak istediğim normalde 6-7 mbps alırken neden şimdi 3'e düştü?
Öyle bir şey var mı başkası kullanınca düşüyor mu? Evde kullanan bir tek benim. Binada da kullananı sanmıyorum. Binadakiler veya çevremdekiler benim hızımı etkiler mi?
Yorumun için teşekkür ederim. Sormak istediğim normalde 6-7 mbps alırken neden şimdi 3'e düştü?
Öyle bir şey var mı başkası kullanınca düşüyor mu? Evde kullanan bir tek benim. Binada da kullananı sanmıyorum. Binadakiler veya çevremdekiler benim hızımı etkiler mi?
Totalde alacağın hız 8, modemin bu kadara erişebilir maksimum. Kullanan kişi sayısı arttıkça hız modeme bağlanan kişi sayısına daha doğrusu istek sayısına bölünür, modem bunu otomatik yapar. Yani 10 cihaz varsa gelen istek sayısına bölünür her cihaz 8 almaz. Tek bir cihaz kablolu bağlantı sağlıyorsa o cihaz modemin en yüksek hızını alır. Çünkü modeme bağlı başka cihaz yoktur.