8. Nesil Anakartta 9. Nesil İşlemci Problem Çıkartır mı?

NightRuling

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben birkaç hafta önce bilgisayar topladım. Bu bilgisayarda İşlemci olarak i7 9700K kullanıyorum fakat anakart olarak Asus Rog Strix B360-F kullanıyorum ve bu anakart 8. Nesil işlemciler için uygun. Bu işlemciyi B360-F anakartından kullanmam bir problem çıkartır mı? Bu soruyu sormamım bir nedeni daha var. İşlemcim olduğunda fazla ısındığı için şüpheleniyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
8. nesil anakart olması bir sorun çıkartmaz. Güç bileşenlerinin yetersizliğini yüksek voltajla telafi etmeye çalışır işlemci. Bu yüzden bir tık fazla ısınabilir.

Sıcaklık değerlerini ve kullandığınız soğutucuyu belirtin.

8. nesil anakart olması bir sorun çıkartmaz. Güç bileşenlerinin yetersizliğini yüksek voltajla telafi etmeye çalışır işlemci. Bu yüzden bir tık fazla ısınabilir.

Sıcaklık değerlerini ve kullandığınız soğutucuyu belirtin.
Soğutucu olarak Cooler Master MasterLiquid 120mm'yi kullanıyorum ve kullandığım kasa Cooler Master MasterBox Lite 5 600W kullanıyorum. Kasayı yazmamın sebebi yüksek voltaj dediğiniz için yeterlilik açısından söyledim. Ekran Kartı olarak Asus Rog Strix RTX 2060 kullanıyorum. Sıcaklık değerleri Yük altında bazen 80e kadar çıkıyor fakat 70lerde geziyor. Boşta iken 38-40-43 gibi değerleri oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı