8.nesil Intel işlemciler beklenmeli mi?

kararsız

Hectopat
Daha fazla  
i7 7700k almayı planlıyordum. İnternette 8.nesil işlemçilerin çıkacağını öğrendim. Sizce beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben alt seviye bir işlemci alacağım için beklemeyeceğim. Bildiğim kadarı ile i3 200 dolar gibi düşünülüyor. Siz yüksek seviye alacağınız için beklemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Dövizin beklenmedik çıkış ve inişlerini göz önünde bulundurmanı öneririm. Tahmin edilebilir değil. O yüzden eline para geçtiği anda almalısın. Ha tabi 8. Nesil'in sundukları ile 7. Nesil'in sundukları gibi ihtiyacını neyin karşıladığını da iyice seçmelisin. Alacağın ürün belli ise düşünmeden al. Döviz düşmüşken. İyi ya da kötü seneye bir seçime gideceğiz. O dönemde döviz yükselecektir. Coffee lake ne zaman satışa çıkar bilemem. Ancak seçim zamanı yaklaşmadan alman taraftarıyım. Bi de Ryzen niye düşünmüyorsun? Daha ucuza ayni performans. Tabi tek çekirdek çalışan programlarla, oyunlarla uğraşıyorum ya da optane teknolojisi kullanacağım diyorsan Intel'de kalabilirsin.

Dövizin beklenmedik çıkış ve inişlerini göz önünde bulundurmanı öneririm. Tahmin edilebilir değil. O yüzden eline para geçtiği anda almalısın. Ha tabi 8. Nesil'in sundukları ile 7. Nesil'in sundukları gibi ihtiyacını neyin karşıladığını da iyice seçmelisin. Alacağın ürün belli ise düşünmeden al. Döviz düşmüşken. İyi ya da kötü seneye bir seçime gideceğiz. O dönemde döviz yükselecektir. Coffee lake ne zaman satışa çıkar bilemem. Ancak seçim zamanı yaklaşmadan alman taraftarıyım. Bi de Ryzen niye düşünmüyorsun? Daha ucuza ayni performans. Tabi tek çekirdek çalışan programlarla, oyunlarla uğraşıyorum ya da optane teknolojisi kullanacağım diyorsan Intel'de kalabilirsin.
DonanımHaber'i izlediğimde Full HD oyun oynayacaksanız i7 7700K size tam uyar diyordu.

DonanımHaber'i izlediğimde Full HD oyun oynayacaksanız i7 7700K size tam uyar diyordu.
HD dediğin çözünürlük 1080p'dir. Pentium G4560 ve GTX 1060 ile Full HD ayarlarda oyun oynarsın. i7 7700K fazla gelir çünkü i7 7700K 4K oyunları bile rahatlıkla kaldırabilecek bir işlemci. Yani i7 7700K alacaksan en az 2K monitörün olsun.

HD dediğin çözünürlük 1080p'dir. Pentium G4560 ve GTX 1060 ile Full HD ayarlarda oyun oynarsın. i7 7700K fazla gelir çünkü i7 7700K 4K oyunları bile rahatlıkla kaldırabilecek bir işlemci. Yani i7 7700K alacaksan en az 2K monitörün olsun.
Benim monitörüm 1080p 144Hz, sıkıntı olmuyor.

Aslında dediğimi tekrarlamak olacak. İhtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak bir sistemi seçmişsen eğer bir an önce almalısın. i7 7700K alırsan bunu bir yıl içerisinde yenileme ihtiyacı duyacağını düşünmüyorum. Ancak, Technopat'ın yukarıdaki yayınında sürekli şundan bahsediliyor: Intel sürekli yeni anakarta ihtiyaç duyuyor. Bir de 8. Nesil dört kanal RAM desteklemiyor. Bunların hepsi geleceğe yönelik şeyler. Senin geleceğe yatırım planın nasıl olur bilemiyorum. Toparlamak gerekirse; ihtiyacını karşılıyorsa, bir beş yıl kadar da beni götürür arkadaşım diyorsan al bence. 8. Nesili bekleyip en pahalısından işlemci ve anakart almaman benim önerim. 8. Nesilin çıkmasını bekleyip 7. nesil'in fiyatlarının düşmesi avantajı da var. Düşmeye de bilir tabii.

Senin olduğun noktada ben olsaydım şöyle yapardım: Tamamen gelecekte bana sıkıntı yaratmayacak bir sistem.
CPU: Ryzen 1800X (Piyasada bulunan tüketicinin alabileceği multithreaded iş yükünü en iyi yapan işlemci.(Threadripper dışında) Benim işlerim de çoklu thread kullanıyor. Oyun için de bana yeterli.)
Anakart: Atx, 4 RAM slotu, 3 PCIe, USB-C destekleyen. ( AM4 soket gelecek nesil işlemcilerde de kullanılacak. En azından AMD öyle diyor. USB-C geleceğin portu. PCIe üzerinden SSD kullanabilmek. Ya da birden fazla ekran kartı takabilmek. M.2 SSD kullanabilmek)
RAM: En az 32. 2*16 (artan ihtiyaçlarım olursa RAM yükseltebilmeme olanak sağlamalı)
Ekran kartı: GTX 1080 (uzun yıllar boyunca upgrade istememek. 1050 alıp 3 yıla yeni bir tane almak istemiyorum.)
PSU: En az 750w ve kaliteli bir marka. Tercihen EVGA. Ya da Corsair. ( ikinci bir ekran kartı takmam durumunda hop baştan PSU almak ya da yeni sistem toplayacaksam bu psu yu orada kullanabilmeli)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı