8 pin GPU güç girişlerine 6 pin takarsam kart çalışır mı?

Akın Serbest

Hectopat
Merhaba bugün Vega 64 almaya karar verdim. 2 tane 8 pinlik güç bağlantısı isterken bende 2 tane 6 pinlik bağlantı var. 6 pinlik bağlantıları taksam kart çalışır mı? Çalışırsa bile sorun çıkar mı?

Çalışmayabilir. Çalışsa bile tam verim alamazsınız. Vega 64 ölü bir kart ve PSU'nızda 8 pin bile bulunmuyorsa bayağı eski bir şey demektir. Sistemi güncelleyin ve ondan sonra güncel bir ekran kartı alın.

Vega 64 ölü bir kart değil. DirectX 12'de verdiği performansı görmediniz sanırım. NVIDIA fanboyluk yapmayın.
Pardon yanlış yazmışım 2 tane 6+2 PCI Express var tam verim alır mıyım çalışırmı.
PSU 650 Watt.

Çalışabilir de çalışmayabilir de. Ben RX 570'imi PSU değiştirmeden önce 6 pinle çalıştırmıştım.

Bazı kartlarda 6 pin kartı çalıştırmak için, diğer 2 pin de O.C yapacak olanlar için bulunuyor.

Bu tip kartlar sadece 6 pin güç bağlantısı ile de sorunsuz çalışabiliyor. Ancak dediğim durum her kart için geçerli değil.

Vega 64 ölü bir kart değil. DirectX 12'de verdiği performansı görmediniz sanırım. NVIDIA fanboyluk yapmayın.
Pardon yanlış yazmışım 2 tane 6+2 PCI Express var tam verim alır mıyım çalışır mı?
PSU 650 Watt.
Her verilen öneriye fanboyluk yapmayın demeyin. AMD bile Vega serisini unuttu. Halihazırda almışsanız kullanılabilir ama bu dönemde para verilmez. AMD'de ya da NVIDIA'da daha iyi alternatifler var. Çok ucuza bulmadığınız sürece eski seri kart niye alasınız?

Her verilen öneriye fanboyluk yapmayın demeyin. AMD bile Vega serisini unuttu. Halihazırda almışsanız kullanılabilir ama bu dönemde para verilmez. AMD'de ya da NVIDIA'da daha iyi alternatifler var. Çok ucuza bulmadığınız sürece eski seri kart niye alasınız?

Kusura bakmayın ama ölü kart dediğiniz kart 2070 tokatlıyan bir kart testlerine bakabilirsiniz? 1800 TL'ye aldım.

Bu öneri değil düpedüz kartı gömmek olmuş bu arada.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
.

Ölü buysa...

.
.

Ölü buysa...

Katılıyorum.
DirectX 12'de ve Vulkan'da şamar manyağı yapıyor adeta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı