8 pin güç girişini takmadan PC'yi açtığımda anakarttan yanık kokusu geldi

Architect07

Centipat
Daha fazla  
Anakartta 24 pin güç girişi takılıyken 8 pin işlemci güç girişini takmayı unuttum ardından PSU'nun anahtarını açınca kendiliğinden start aldı ve yanık kokusu gelmeye başladı anakarttan ne yapmalıyım?

Eksik takmanın yanma yapacağını sanmıyorum. PSU anakartı yakmış olabilir ya da kendi yanmış olabilir. Kokunun geldiği yerden emin olun.

Eksik takmanın yanma yapacağını sanmıyorum. PSU anakartı yakmış olabilir ya da kendi yanmış olabilir. Kokunun geldiği yerden emin olun.
Şu bölümden koku geliyor hocam

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    170,6 KB · Görüntüleme: 72
Yanık kokusuna yapabilecek bir şey yok. Yani bir şeyler yanmış, ama ne yakmış. Sisteminiz nedir, ne yapıyordunuz?
hocam render için topluyordum bilgisayarı alalı daha 1 hafta oldu anakartı garanti değişim yapar mı ?

Yanık kokusuna yapabilecek bir şey yok. Yani bir şeyler yanmış, ama ne yakmış. Sisteminiz nedir, ne yapıyordunuz?
COOLER MASTER RS-700-80GA-D3 Silent Pro Gold 700W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventus eski ama kaliteli diye yeni psu almamıştım bundan dolayı olabilir mi acaba

Hocam render için topluyordum bilgisayarı alalı daha 1 hafta oldu anakartı garanti değişim yapar mı?

Soruma cevap vermiyorsunuz. Sisteminiz nedir ve ne yaparken bu oldu. 1 Hafta önce aldığınız bir bilgisayarı neden sök, tak yapıyordunuz?

CPU güzel. Ama hala sistemi yazmadığınız için bir şey diyemiyorum.
Aleti tekrar takıp denediniz mi? Ölü mü alet şu an?

Soruma cevap vermiyorsunuz. Sisteminiz nedir ve ne yaparken bu oldu. 1 Hafta önce aldığınız bir bilgisayarı neden sök, tak yapıyordunuz?

ryzen 5 5600 rtx 3070 2x16 kinston ram parçaları yeni aldım dün işletim sistemi falan kurdum sorun yoktu

Tekrar denemedim

ryzen 5 5600 rtx 3070 2x16 kinston ram parçaları yeni aldım dün işletim sistemi falan kurdum sorun yoktu

Tekrar denemedim
Bence yakında bir tamirci varsa sistemi götürüp baktırın. Önemli olan PSU mu yakıyor, yoksa anakartın yanası mı var yoksa siz mi bir şeyi yanlış yaptınız.

Tüm sistemi düzgün bir şekilde montajlayıp tekrar çalıştırın. Her koku veya sistemin verdiği tepki kötüye işaret olmaz düzgün de çalışabilir bir deneyin. Ancak tabi ki muhtemelen bir şeylere zarar vermiş olma ihtimaliniz kuvvetli. Bütün parçalarda bu tarz ihmallere karşı korumalar bulunur genelde bunlar ilk zararı görür yani sonrasında sistemin düzgün çalışma ihtimali var. Montajı iyi yaptığınızdan emin olup tekrar deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı