8 pinli anakart girişine 4 pin takınca çalışır mı?

nazcarieche

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Çin'den bir anakart aldım Kllisre diye bir marka. Anakart üzerinde 8 pin giriş var fakat benim PSU'da 4 pinli çıkış var. Taktım bir tarafına yerine oturdu. Diğer tüm bağlantıları da yaptım fakat bir tepki alamadım. Fan bile dönmedi. Bir bilgisi olan var mı? Normal şartlarda çalışıyor diye biliyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlar altında çalışması gerekir farklı bir noktada yanlış bağlantı yapmış olabilirsiniz... 4 pin bağlantıda bazı sorunlar çalışsa bile yaşanabilir güç dengesiz olabilir veya sistem yük altında reset e düşebilir bütçeniz elverdiği en yakın zamanda yeterli bir PSU almanız en sağlıklısı olacaktır.

CPU güç beslemesinden bahsediyorsunuz sanırım. Evet, çalışır ama stabil olmayabilir, yani çalışması lazım.

24Pin'in 8 pinli versiyonu var mı bilmiyorum ama eğer ana güç bağlantısıysa çalşımaz.

İki adet bağlantı noktası var ekte belirttiğim gibi. PSU'dan gelen 4 pini nasıl takabilirim en azından çalıştığını anlayabilmek adına?
Sistemin bu halde stabil çalışması mümkün olsaydı 8 değil 4 pin yaparlardı. PSU değiştirin.

Yeni aldım zaten PSU, anakartı denemek istemiştim sadece.
Çalışması gerekir.
İşlemciniz nedir?

Xeon X5675.

Dosya Ekleri

• IMG_20210118_173458.jpg
    IMG_20210118_173458.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20210118_173735.jpg
    IMG_20210118_173735.jpg
    217,2 KB · Görüntüleme: 46
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı