8 pinlik PSU'yu RTX 4070'e takmanın yolu var mı?

Aslında 550W yeter mi diye araştırdım ve çoğu kişinin 550W PSU kullandığını gördüm hatta NVIDIA 4070 Super için 600W PSU tavsiye ediyor. PCI-e 5.0 dönüştürücü kablo denmiş bir yerde, 4.0, 3.0 olmuyor mu?

550W ile kullanılmaz demiyorum. İşlemcinizi bilmiyorum ve hız aşırtma yapıp yapmayacağınızı da bilmiyorum. PSU'nun 10 yıllık olması problem. Ayrıca o kadar kaliteli bir PSU da değil. Vasat diyebileceğimiz bir PSU.

İşlemcide eski, Ryzen 5 3600, 65W güç harcıyor ve OC yapmıyorum.
O işlemci default ayarlarda 75-80 watt arası harcar. Hem zaten bu ikiliyi 2K'da bile kullansanız default ayarlarda darboğaz yapacaktır. İyi bir soğutma alıp hız aşırtma yapmanız gerek ki bu bile tam olarak yetmez.

Evet 4070 16 pinlik bir yuvaya sahip bunun için çoğaltıcı alabilirsin fakat elinizdeki PSU 12v 456 watt olarak güç veriyor gibi duruyor yüke bindiğinde yetmeme durumu olabilir. Tahminim PSU güçlendirmesi daha iyi olacaktır.
4070in 16 pin olduğuna emin misin? bi kaç yerde 12 pin okumuştum ama emin değildim o yüzden sordum

O işlemci default ayarlarda 75-80 watt arası harcar. Hem zaten bu ikiliyi 2K'da bile kullansanız default ayarlarda darboğaz yapacaktır. İyi bir soğutma alıp hız aşırtma yapmanız gerek ki bu bile tam olarak yetmez.

60 FPS versinde darboğaz önemli değil. Masraf olmasın ekran kartını yükseltim bir tek diye düşündüm ama anlaşılan PSU'da değişecek. Kasada eski yeni PSU olur mu o da sıkıntı şimdi. En iyisi 4060 alıp devam etmek anlaşılan. 4060ı besler bu bu psu?

60 FPS versinde darboğaz önemli değil. Masraf olmasın ekran kartını yükseltim bir tek diye düşündüm ama anlaşılan PSU'da değişecek. Kasada eski yeni PSU olur mu o da sıkıntı şimdi. En iyisi 4060 alıp devam etmek anlaşılan. 4060ı besler bu bu psu?
Maddi olarak neyi karsilayabileceksiniz bilmiyorum ama sırf psu değiştirmemek için düşük model ekran kartı almanız bana biraz mantıksız geldi. 1 sene olmadı sistemimi yeniledim. Erkan kartı aldım ettim fakat sıkıntı yaşamamak için psu da almak zorunda kaldım. Yani fazladan ödemeler illa çıkıyor. Bence sırf 2bin TL vermemek için ekran kartı modelinizi düşürmek ve hatta dönüştürücü vs. ile uğraşıp daha güvensiz bir sistem yaratmak kötü bi tercih.
Yine de sizin bileceğiniz iş fakat bilgisayar parçalarında aldığınız her şey size kar olarak geri dönüyor. Anakart alırken beni iadre etsin diye almadım. Daha iyisi olsun ileride sıkıntı yaşamayayım diye aldım mesela. Biraz da yatırım işi. Kolay gelsin

Maddi olarak neyi karsilayabileceksiniz bilmiyorum ama sırf PSU değiştirmemek için düşük model ekran kartı almanız bana biraz mantıksız geldi. 1 sene olmadı sistemimi yeniledim. Ekran kartı aldım ettim fakat sıkıntı yaşamamak için PSU da almak zorunda kaldım. Yani fazladan ödemeler illa çıkıyor. Bence sırf 2bin TL vermemek için ekran kartı modelinizi düşürmek ve hatta dönüştürücü vs. ile uğraşıp daha güvensiz bir sistem yaratmak kötü bir tercih.
Yine de sizin bileceğiniz iş fakat bilgisayar parçalarında aldığınız her şey size kar olarak geri dönüyor. Anakart alırken beni iadre etsin diye almadım. Daha iyisi olsun ileride sıkıntı yaşamayayım diye aldım mesela. Biraz da yatırım işi. Kolay gelsin.

Anakart en kötüsünü aldım 6 yıl oldu hala kullanıyorum ve bir şikayetimde yok, herkesin ihtiyacına göre. Oluyorsa 4070 alayım dedim ama hem PSU hem işlemci olmuyormuş, mecburen 4060 alacağım aksi taktirde bütün bilgisayarı değişmem gerekiyor. Oyunlar en düşük ayarda 60 FPS versin bana fazla bile. 2060 en düşük ayarda artık 30 FPS bile vermiyor yoksa devam edecektim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı