8 Senelik Sistem ve ASUS R7 250 Uyumu

RichTAD

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim üzere, 8 senelik PC'im var. Bu sisteme ASUS R7 250 2 GB O.C ekran kartını takacağım. Beni bi 3-4 ay idare edecek. Zaten bu yaz yeni bir sistem toplayacağım. Ve idarelik ekran kartı bakıyorum. Gözüme ASUS R7 250 2GB O.C. çarptı. Testlerde güzel 3-4 ay beni rahat götürür diye düşündüm. Ama tek merak ettiğim konu acaba uyum sağlar mı? 8 senelik PC ile...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem Özellikleri:

İşlemci: DualCore AMD Athlon 4450B, 2300 MHz (11.5 x 200)

Anakart: ASRock N68-S

Ekran Kartı: nVIDIA nForce 7025-630a (Harici ekran kartı yok. Onboard var ana kartın üzerinde olan grafik yongası)

RAM: 4GB

İşletim Sistemi: Windows 7

Sıkıntı olmaz takabilirsiniz, çalışır. Bütçeniz yetiyor ve güç kaynağınız da gücü karşılıyorsa R7 250 üstü performansa sahip ekran kartlarını da çalıştırır.

Ekleme: Eski (emekli) bilgisayarımda sizdeki ile yaklaşık aynı özelliklerde.
İşlemci Athlon 64 x2 4200+ ve ASRock N68C-GS FX anakart var. 4 yıl önce yaklaşık R7 250 performansında olan HD 7730 ekran kartı ile kullanıyordum.

CIMG0016.JPG

Anladım. Peki performans açısından sıkıntı yaşar mıyım? Beni idare edebilir umarım...

Örneğin : CS:GO oynuyorum diyelim. Ve 100-150 fps düşük ayarlarda rahat alır mıyım? (LOL, CS:GO vb. Oyunlar oynuyorum.)

CS-GO hiç oynamadım, performansı konusunda fazla bişey söyleyemem. Ama o işlemci ile oyunda sıkıntı zaten çıkaracak.
Bana sorarsan idarelik ikinci el bir kart al kullan. Yeni sistem alınca R7 yerine RX serisi alırsın.

Ekleme: Yani bu sisteme uyumlu eski idarelik kart al. Yeni sisteme de yeni parçalar. Bu sistem için idare etsin diye düşük profil ekran kartı alma :)

Örnek: 100 liraya kadar olan ikinci el HD 6570 işini fazlasıyla görür.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı